Share

Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.

Însă aceste săculețe cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite cu succes în viața de zi cu zi, în moduri surprinzătoare.

Citeste si   Horoscop 25 septembrie. Zodia care ajunge la sapă de lemn. Cheltuielile exagerate îi seacă bugetul

Pot usca aparatele auditive și telefonul

Telefonul mobil scăpat în apă poate fi salvat cu ajutorul acestor plicuri. Plicurile cu silicon sunt eficiente la aspirarea umidității.

Puneți  telefonul oprit într-o pungă ce se strânge la capăt ȋmpreună cu pachețelele de gel și lăsati să acționeze 24 de ore. La fel puteți proceda și pentru salvarea aparatelor auditive.

Previn umezeala anumitor produse alimentare

Citeste si   Carnavalul de la Rio de anul viitor, amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Cu toate că gelul de siliciu nu este comestibil, el ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții, pesmeții, făina, nuci, etc).

Protejează medicamentele

Medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală. De aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu silicon în cutia cu medicamente.

Protejează mâncarea animalelor de casă

Citeste si   S-a dezbrăcat și a vrut să sară în lac pentru a face o baie – A avut o surpriză foarte neplacută

Dacă obișnuiți să cumpărati mâncare în cantitate mai mare pentru cățel sau pisică, pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe cu silicon.

Protejează bijuteriile sau tacâmurile de argint

La contactul cu umezeala, bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri și păta. Ele pot fi păstrate în condiții bune cu ajutorul acestor pliculețe cu silicon.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ