Share

În comuna Holboca, școala se va redeschide, în data de 14 septembrie 2020. Va fi urmat scenariul prezenței prin rotație a copiilor în școli, cu măsuri deosebite de precauție pentru siguranța sanitară atât a elevilor, a personalului didactic și auxiliar, cât și a familiilor acestora.

Pentru pregătirea începerii noului an școlar, Primăria Holboca și directorii școlilor din comună au colaborat permanent alături de părinți pentru a pregăti în mod corespunzător condițiile în care vor învăța copiii.

Au fost alocate din bugetul local fonduri importante școlilor pentru dotări

Tot ceea ce este necesar în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus va fi achiziționat din fonduri locale.

Citeste si   În 7 minute s-au acordat 350.000.000 de EURO! Iată lista CÂȘTIGĂTORILOR din IAȘI

Fiind foarte atenți cu toții, sperăm că vom rămâne sănătoși și că ne vom putea desfășura activitățile în siguranță și în liniște. Primăria Holboca a demarat pregătiri suplimentare pentru un eventual scenariu roșu al funcționării învățământului din comună (adică, învățământ exclusiv on-line).

Astfel, împreună cu primarul comunei, dl. Gheorghe Stefurac ne-am preocupat de asigurarea unui semnal bun de internet, pe tot teritoriul comunei. În luna iunie 2020, au început lucrări de extindere a rețelei de internet” a declarat administratorul Primăriei Holboca, Cotea Flavius-Gabriel.

Aproximativ 90% din comună va beneficia de un semnal de internet foarte bun

Cred că toți copiii au dreptul să fie ajutați cu tablete și nu doar cei cu dificultăți materiale în familie! Așa cum, cred cu tărie faptul că nici dascălii nu trebuie uitați, deoarece nu reprezintă una dintre cele mai prospere categorii socio-profesionale!

De aceea, sunt bucuros să ANUNȚ faptul că depunem documentația pentru achiziționarea de echipamente/ dispozitive mobile de tehnologie a informațiilor de tipul tabletă, laptop, sistem webcam și video, atât pentru cei aproape 900 de elevi, cât și pentru cele 80 cadre didactice, precum și pentru a dota toate sălile de clasă cu echipamente /dispozitive pentru susținerea, la nevoie, în mod on-line a actului educațional.

Cotea Flavius-Gabriel: ”Este un concurs de proiecte, o muncă “contra cronometru”, pe care cu siguranță o vom duce la îndeplinire”

În data de 8 septembrie 2020, s-a publicat Ghidul solicitantului pentru achiziționarea de tablete, laptop-uri, camere web și alte dispozitive IT, pentru elevi și cadrele didactice. Conform ghidului, cu date exacte, vom achiziționa 876 tablete noi pentru elevi, 79 laptop-uri pentru cadrele didactice și 51 webcam pentru 51 săli de clasă, un proiect în valoare de 1.200.000 de lei.
Este un concurs de proiecte, o muncă “contra cronometru”, pe care cu siguranță o vom duce la îndeplinire.

Cu speranța unui an școlar cât mai prielnic învățării și educației, vă mulțumesc!” a declarat administratorul comunei Holboca, Cotea Flavius-Gabriel.

Citeste si   SITE-ul de CAMPANIE al PNL Iași are un NOU ADMINISTRATOR! Sora lui Costel ALEXE, Adina DURA conduce ”PULSULUI IEȘEAN”?

Share

LĂSAȚI UN MESAJ