Share

Partidul Ecologist Român are un nou membru. Silviu Gurlui  a fost desemnat să reprezinte partidul la președinția Consiliului Județean.

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” despre motivul pentru care a aderat la această formațiune politică, Silviu Gurlui, a declarat:

”Sunt extrem de apropiat față de aceste valori de mediu. În primul rând pentru că Iașul, și nu numai, are probleme deosebite legate de această direcție. Vreau să implementez o rețea nouă în România privind serviciul de siguranță a mediului, pentru a proteja populația și pentru a preveni situațiile critice legate de poluare sau alte accidente iar acesta va fi motorul pentru toată România cu centrul de comandă din Iași.

Am găsit suport pentru a implementa acest proiect în formațiunea politică în care sunt înscris în momentul actual. Sunt ferm convins că această infrastructură va fi un exemplu pentru comunitatea europeană”

  Poluarea în județul Iași se află în prezent la cote ridicate

Mediul reprezintă unul dintre subiectele pentru care Silviu Gurului militează de mulți ani. Acesta vine cu soluții implementabile ce pot aduce schimbări pozitive radicale mediului înconjurător. Unul dintre proiectele ce își propune soluționarea gradului ridicat de poluare este realizarea unei rețele extinse de monitorizare tridimensională a județului Iași pentru prevenirea poluării aerului, a apei și a solului.

Citeste si   PRO România Dolj, după anunțul privind trecerea organizației din Craiova la PSD: Olguţa Vasilescu s-a lăsat păcălită de o grupare de duzină!

De asemenea, Silviu Gurlui, își propune realizarea unui proiect al CJ cu campanii de măsurători în zonele urbane limitrofe, dar și la sate. Antrenarea studenților care vor putea desfășura activități de măsurători și prelevări de probe atât sub formă de voluntariat cât și în calitate de “bursieri CJ” reprezintă unul din obiectivele proiectului.

Citeste si   Orban: Gazoductul BRUA este extrem de important pentru fructificarea optimă a zăcămintelor de gaz natural de care dispune România

Astfel, studenții vor beneficia de aparatele pentru măsurători puse la dispoziție de Consiliul Județean. Rezultatele obținute vor fi utilizate în lucrări de licență, teze disertație și doctorat. De asemenea, studenții vor primi adeverințe care atestă stagiul de practică și voluntariat.

”Am militat dintotdeauna în primul rând pentru un mediu curat. Nu am diferențe de opinie față de cele exprimate până acum în spațiul public.

Sunt un ferm luptător al unui mediu curat, sprijin învățământul, partea culturală și de asemenea sprijin mediul economic din Iași” a declarat Silviu Gurlui, candidat din partea Partidului Ecologist Român la șefia Consiliului Județean Iași.

Candidatul își proune proiecte inovative pe teme diverse

Din punct de vedere cultural, Silviu Gurlui, dorește să acceseze fonduri pentru construirea unor biblioteci moderne și renovarea celor existente. Actualizarea materialelor de învățare din aceste instituții culturale reprezintă o prioritate.

Citeste si   Angajaţii din asistenţa socială şi protecţia copilului își vor primi salariile pe octombrie din Fondul de rezervă al Guvernului – VIDEO

Realizarea unei clinici județene pentru copii unde aceștia să beneficieze de consultații și investigații gratuite exclusiv de specialitate este unul dintre proiectele propuse pe domeniul sănătății. Finalizarea Spitalului de Urgențe din Iași, la fel ca și dotarea corespunzătoare a unităților medicale reprezintă proiecte ce urmează a fi puse în aplicare.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ