Share

Simpozionul „Români și ucraineni în lumina istoriei. Identitate și controverse la porțile Europei” eveniment prin care se urmărește crearea unei apropieri științifice și culturale a românilor aflați în cele trei state: România, Ucraina și Republica Moldova

Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași al Asociațiunii pentru Literatura Română și Cultura Poporului Român (ASTRA) în parteneriat cu Filiala Iași a Comitetului Român pentru Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române și Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava organizează în perioada 26 octombrie – 2 noiembrie 2019 Simpozionul „Români și ucraineni în lumina istoriei. Identitate și controverse la porțile Europei”.

Simpozionul își va desfășura lucrările la Iași, Suceava și la Cernăuți, fiind continuat cu: întâlniri cu românii din Ucraina și Republica Moldova, workshop-uri, vizite comemorative și de documentare în Herța, Cristinești, Hotin, Camenița (Ucraina) și Dondușeni și Ocnița (Republica Moldova).

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Prin acesta organizatorii își doresc să reitereze problemele culturale și istorice ale românilor din Ucraina, dar și ale ucrainenilor, în noul context istoric. În egală măsură se urmărește și o apropiere științifică și culturală a românilor aflați în cele trei state: România, Ucraina și Republica Moldova. De aceea, lucrările simpozionului se vor desfășura în limba română, iar la acestea vor participa cercetători, cadre didactice universitare și oameni de cultură din toate cele trei state amintite anterior.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

Deschiderea lucrărilor va avea loc Muzeul Unirii Iași, duminică, 27 octombrie 2019 ora 10.00.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ