Revendicare: reducerea vârstei de pensionare prin încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale.

Pro Lex şi-a propus trei obiective principale pentru Poliţia Locală:


– reglementarea prin lege a normei de hrană;
– salarizare similară cu cea a poliţiştilor din Poliţia Română;
– încadrarea muncii în condiţii deosebite sau speciale.

Aproximativ 5000 de poliţiştii locali din 210 primării au ales să se unească în cadrul Pro Lex.
Prin mitingul din 2015, reprezentanţii Pro Lex au obţinut o forţă însemnată la negocierile privind norma de hrană, obţinând norma 6 hrană şi norma 12B calculate pe zile calendaristice.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!


După succesul obţinut în instanţă prin aplicarea Legii nr. 71/2015, privind salarizarea la nivelul maxim al funcţiei, la negocierile privind legea unitară de salarizare, Pro Lex a propus ca poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi rutier să fie salarizaţi similar poliţiştilor din Poliţia Română.


În această perioadă se află pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor proiectul de lege care reglementează încadrarea muncii poliţiştilor locali în condiţii deosebite, speciale sau alte condiţii.


Adoptat de către Senat încă din 2013, proiectul are mari şanse să fie respins, întrucât a primit avize negative de la comisii şi nu este susţinut de către actualul Guvern.
Nu ne permitem o eventuală respingere, pentru că nu se va mai iniţia o altă reglementare care să conducă la reducerea vârstei de pensionare a poliţiştilor locali.


Aşadar, Pro Lex face apel la toţi membrii săi să se mobilizeze pentru susţinerea proiectul de lege care reglementează încadrarea muncii poliţiştilor locali în condiţii deosebite şi speciale, atât prin demersuri către deputaţii din judeţ, dar mai ales, prin participarea la mitingul ce va fi organizat în data de 22 noiembrie 2016, în Bucureşti, orele 12:30 – 14:30, în faţa sediilor partidelor politice şi Guvernului.


Avem dreptul la reducerea vârstei de pensionare, acum este momentul, este unica şansă, putem să convingem şi să câştigăm printr-o prezenţă numeroasă la mitingul poliţiştilor locali!

Sindicatul Pro Lex

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ