Share

Siria: Rusia și China și-au exercitat dreptul de veto și au respins luni o rezoluție a Organizației Națiunilor Unite privind un armistițiu de o săptămână la Alep, transmite agenția France Presse.

 

Poziția Moscovei este că o încetare temporară a focului le-ar da rebelilor timp să se regrupeze, în condițiile în care, în ultima perioadă, armata siriană a obținut, cu sprijinul celei ruse, victorii importante pe frontul din Alep, scrie Agerpres.

Citeste si   Conferinţa donatorilor: Macron pledează pentru un ajutor rapid şi eficient, pentru că "viitorul Libanului este în joc"
Este a șasea oară din 2011 până în prezent când Rusia își exercită dreptul de veto asupra unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU, notează Reuters. Pentru China este al cincilea veto pe dosarul sirian.

Rezoluția votată luni fusese inițiată de Noua Zeelandă, Egipt și Spania. Împotriva inițiativei a mai votat Venezuela, în timp ce Angola s-a abținut. Restul membrilor forului s-au pronunțat în favoarea rezoluției, potrivit Reuters.

Citeste si   Explozie la Beirut: Donald Trump cere o anchetă ''transparentă'' în Liban

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ