Share

Protest inedit la o școală din Bacău, din cauza condițiilor precare

Un protest inedit inspirat din cel al celebrului metru de autostradă va avea loc la o școală din Bacău, unde părinții vor organiza un lanț uman pentru a arăta în ce condiții învață copiii lor. Oamenii cer urgent reabilitarea corpurilor de clădire ale școlii, aflate în prezent într-un stadiu avansat de degradare.

Citeste si   DESCINDERI ale Corpului de Control al M.T. la Compania Națională de DRUMURI! Urmează DRDP IAȘI!?

Acțiunea de protest de la Școala „Mihai Drăgan” din Bacău va avea loc pe 12 aprilie, sub titulatura #șîȘcoalamea. Mai exact, atunci va fi organizată o expoziție foto într-un lanț uman pentru a face publice condițiile în care învață copii din această unitate, relatează zdbc.ro. „Am făcut acest demers pentru că nu s-au făcut investiții în această unitate, deși demersurile părinților și conducerii școlii au fost nenumărate.

Citeste si   În județul IAȘI s-au ocupat peste 17.000 dintre locurile de VACCINARE disponibile până pe 31 ianuarie

Singura oază în deșert au fost clasele 0. După șase luni de adrese și rugăminți s-au renovat anul trecut două toalete. Una dintre sălile de sport este în stare de degradare, fiind funcțională din 70-80. Se impune o reabilitare completă”, a explicat Gabriel Lupu, din partea Consiliului Reprezentativ al Părinților.
Potrivit părinților, aceștia contribuie la achiziția detergenților pentru curățenie, a săpunului, hârtiei igienice, ceea ce nu este normal, spun ei, pentru un sistem de învățământ care se presupune că trebuie să fie gratuit.

Citeste si   DESCINDERI ale Corpului de Control al M.T. la Compania Națională de DRUMURI! Urmează DRDP IAȘI!?

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ