Protest inedit la o școală din Bacău, din cauza condițiilor precare

Un protest inedit inspirat din cel al celebrului metru de autostradă va avea loc la o școală din Bacău, unde părinții vor organiza un lanț uman pentru a arăta în ce condiții învață copiii lor. Oamenii cer urgent reabilitarea corpurilor de clădire ale școlii, aflate în prezent într-un stadiu avansat de degradare.

Acțiunea de protest de la Școala „Mihai Drăgan” din Bacău va avea loc pe 12 aprilie, sub titulatura #șîȘcoalamea. Mai exact, atunci va fi organizată o expoziție foto într-un lanț uman pentru a face publice condițiile în care învață copii din această unitate, relatează zdbc.ro. „Am făcut acest demers pentru că nu s-au făcut investiții în această unitate, deși demersurile părinților și conducerii școlii au fost nenumărate.

Singura oază în deșert au fost clasele 0. După șase luni de adrese și rugăminți s-au renovat anul trecut două toalete. Una dintre sălile de sport este în stare de degradare, fiind funcțională din 70-80. Se impune o reabilitare completă”, a explicat Gabriel Lupu, din partea Consiliului Reprezentativ al Părinților.
Potrivit părinților, aceștia contribuie la achiziția detergenților pentru curățenie, a săpunului, hârtiei igienice, ceea ce nu este normal, spun ei, pentru un sistem de învățământ care se presupune că trebuie să fie gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ