Share

Primarul Mihai Chirica a anunţat semnarea contractului de proiectare a Sistemului Integrat de Supraveghere Video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în spaţiile publice ale municipiului Iaşi. Cu o valoare de 71.250 lei fără TVA, proiectul va fi elaborat de SC AM Project Design & Consulting SRL din Bucureşti într-o perioadă de maxim 90 de zile.

„Acest sistem va fi complementar celui implementat deja prin intermediul Sistemului de Management al Traficului care, în fiecare zi, pune la dispoziţia diverselor structuri din Poliţie informaţii cu privire la fapte care se petrec în spaţiul public. Aceste informaţii au dus la prinderea a numeroşi infractori, contribuind la scăderea infracţionalităţii în zonele publice. După perioada de elaborare a proiectului, care se va încheia probabil la sfârşitul lunii august, vom scoate la licitaţie implementarea acestuia, cu finalizare pe parcursul anului 2018, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Acesta a adăugat că vor fi montate cele mai performante camere de supraveghere, inclusiv în infraroşu. De asemenea, edilul a precizat că monitorizarea video va fi orientată cu precădere în zona parcurilor de recreere, şcolilor, spaţiilor de joacă pentru copii.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ