Share

Elevii din comuna Bivolari au început noul an școlar pe data de 14 septembrie fără a dispune de resursele necesare desfășurării orelor în mediul online. Amintim faptul că Școala din Bivolari se încadrează în continuare în scenariul roșu.

Pentru siguranța elevilor, profesorii nu vor desfășura fizic orele de curs

Autoritățile continuă să susțină faptul că problema resurselor necesare pentru accesul la educație al elevilor se va rezolva într-un timp scurt. Totuși, tabletele sunt așteptate de săptămâna trecută. Conform autorităților acestea trebuiau să ajungă pe data de 11 septembrie.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

La finalul săptămânii trecute reporterii ziarului „Bună dimineața Iași” au contactat toți actorii implicați. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au susținut faptul că aceste resurse vor fi achiziționate din fonduri europene în timp ce Liviu Teodorescu, primarul comunei Bivolari, a declarat faptul că reprezentanții primăriei „nu se află în posturi să cheltuiască bani aiurea”.

147 de elevi din Bivolari sunt în continuare privați de educație

Întrebată de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” cum a început anul școlar pentru elevii din zona roșie, Antonina Bleortz, purtătoar de cuvânt al ISJ Iași a declarat:

„Așa cum spune și scenariu  școala din zona roșie a început doar cursurile online. Este mai bine în cadrul școlilor unde internetul este mai bun pentru că ei folosesc platforma Adservio. Desigur că au făcut demersuri ce se află în mișcare, știu asta pentru că și eu am fost în vizită la școala respectivă. Se lucrează și încearcă să se remedieze problemele pe care le mai au cu internetul, pentru că în acea zonă este destul de sensibil dar și obținerea finanțării pentru dispozitivele necesare desfășurării orelor online.

Demersurile pentru obținerea dispozitivelor au început. Sunt mai multe planuri, mai multe încercări la nivel local. Așa cum spune ordinul, această evaluare epidemidemiologică și această analiză a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se revizuiește săptămânal”

Reprezentanții ISJ Iași continuă să afirme faptul că lipsa resurselor pentru desfășurarea orelor în mediul online va fi rezolvată curând. Totuși, având în vedere faptul că unitățile de învățământ au avut toată vara la dispoziție să ia măsuri, această problemă pare a fi departe de a avea o soluție.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

Share

LĂSAȚI UN MESAJ