Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 4.510 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 187 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 26 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 967 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   C. ALEXE, Președintele CJ Iași IMPUNE o decizie POLITICĂ la Spitalul de Infecțioase! Este luat în calcul liberalul M. HURMUZACHE

Alte măsuri instituționale:

  • ISU a efectuat 14 misiuni, din care: 4 misiuni transport către spațiile de carantină, o misiune transport către spațiile de izolare, 5 misiuni decontaminare biologică și 4 alte misiuni specifice.
  • IPJ a efectuat 155 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 20 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto, 4 misiuni de pază la spațiile de carantină, 6 misiuni în cooperare cu IPJ și 6 alte misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 158 misiuni, din care: 59 misiuni de transport către unități spitalicești, 3 misiuni de transport către spațiile de carantină, 2 misiuni transport către spațiile de izolare, 12 misiuni de transport probe biologice, 74 decontaminări biologice și 8 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 52 misiuni, din care: 20 misiuni de inspecții la centrele de carantină și 32 misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   UMF IAȘI a participat la CONFERINȚA universităților de medicină din FRANȚA

Share

LĂSAȚI UN MESAJ