Share

Situația Președintelui Consiliului Județean Iași Costel Alexe se complică pe zi ce trece! În data de 5 ianuarie 2021, Președintele României Klaus Werner Iohannis a încuviințat începerea urmăririi penale de către DNA, în cazul ”Tabla lui ALEXE”.

Deși PNL a pozat mereu drept partidul istoric care luptă contra corupției, pentru a se diferenția de USR, la Iași, cel puțin, PNL a avut mari probleme de imagine, iar Costel ALEXE a contribuit la acest lucru prin acuzațiile care i se aduc la acest moment de DNA.

VEZI AICI: 

”BLESTEMUL” penal al miniștrilor LIBERALI de IAȘI

DETALII din dosarul ”tabla lui ALEXE” oferite de procurorii DNA după…

Costel ALEXE, PNL, Guvernul – imagine ”șifonată”

Este clar că PNL Iași a încasat cea mai dură lovitură posibilă, mai ales că actualul șef al CJ Iași i-a deschis calea în PNL lui Mihai Chirica, exclus din PSD în 2018, ca urmare a divergențelor cu Liviu Dragnea.

Imaginea PNL în Uniunea Europeană va fi una destul de șifonată, deoarece, pe Mediu, România are o clauză de infringement, adică este amendată zilnic cu 200 000 euro pentru încălcarea normelor de mediu stabilite prin acquis-ul comunitar.

Ori, când Ministrul Mediului la data când sunt documentate faptele supuse anchetei DNA era membru PNL, partid care guvernează și azi și care, atunci a spus că va respecta legea și va căuta să rezolve problemele care au generat activarea infringement-ului, este anchetat pentru fapte ce vizau ”acoperirea” poluatorilor, contra unei mite în materii prime, se pune problema neseriozității PNL și a fragilității statului de drept.

Cum europarlamentarul Rareș Bogdan l-a susținut cu popularitatea sa enormă pe Costel Alexe, spunând că este un om integru și profesionist, iar PNL militează pentru statul de drept, UE, care condiționează fondurile comunitare de respectarea statului de drept va putea ”tăia” din cota atribuită României, prin negocierile președintelui Iohannis, din cauza Tabla lui ALEXE”.

Practic, chiar dacă este admisă prezumția de nevinovăție, deschiderea anchetei de către DNA în ”cazul Alexe” va genera o furtună politică atât în cadrul PNL, cât și în cadrul coaliției de guvernare, mai ales că Ministerul Justiției este la USRPLUS, iar acest partid așteaptă să ”puncteze” electoral pe seama PNL și să aibă pretenții să fie tot mai ascultat. În plus, PSD va avea motiv de critică și de contestare, ceea ce va diminua din capitalul electoral al PNL la Iași, mai ales că Mihai Chirica este încă apropiat de mulți oameni ai PSD din Iași, chiar în Consiliul Local, cu care ar putea să-și treacă proiectele.

Citeste si   TUIASI va avea un sistem HIBRID și în semestrul al II-lea, iar în CAMPUS vor fi cazați aproximativ 4.400 de STUDENȚI

Așadar, nu numai PNL Iași, PNL vor avea imaginea ”șifonată”, chiar credibilitatea Guvernului și chiar a României ar putea fi afectată, în caz că ancheta va demonstra vinovăția lui Costel ALEXE, iar instanțele de judecată vor stabili definitiv și irevocabil dacă este sau nu vinovat.

Acuzațiile aduse de către DNA lui Costel ALEXE îl situează la acest moment în ”ochii” IEȘENILOR cel mai ”SLAB” președinte al CJ IAȘI – ” La pușcărie bai marțafoiule”

Reacțiile ieșenilor referitoare la acuzațiile DNA nu au întârziat să apară!

IEȘENII nu se declară surprinși de acuzațiile DNA, majoritatea afirmând că nu îi dădeau lui ALEXE mai mult de trei luni la cârma Consiliului Județean IAȘI”Eu am prezis 3 luni…,dar a picat mai repede”.

În același timp ieșeni declară că aceasta este imaginea clară a ”României educată” a lui Iohannis în care marii salvatori de țară sunt doar niște hoți: Romania educata a lui IOHANNIS. SE DĂDEA MARE SALVATOR SI EL ERA UN MARE HOȚ!”

Totodată, în secțiunea ”COMENTARII” ieșenii i-au urat lui ALEXE un călduros La mulți ani cu executare: ” La mulți ani domnu Alexe… Cu executare desigur”

Redăm mai jos comentariile primite pe pagina Ziarului ”Bună Dimineața Iași” în urma postării materialului: Costel ALEXE, acuzat de DNA de luare de MITĂ! Procurorii cer încuviințarea URMĂRII penale a președintelui CJ IAȘI

Afrasinei Daniel Daniel – Sa tabluit și el nițel

Gheorghe Aromanesei – MAI OAMENI BUNI CE SE ÎNTNPLA ÎN ACEST ORAS IASI ÎN ULTIMII 20 DE ANI?

ÎN AFARA DE MARCEL POPA MAJORITATEA PREȘEDINTILOR CONSILILOR JUDETENE AU AVUT DOSARE PENALE SI SUNT LA PUSCARIE FOSTUL PRIMAR LA PUSCARIE ACUMA URMEAZA ACEST COSTEL ALEXA CARE O PROSTIT PE CETATENII IASULUI ÎN PREUNA CU TOVARȘUL CHIRICA SA FIE VOTAT .

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

CHIAR CETAȚENII ACESTUI ORAS CARE ESTE AL DOILEA PE ȚARA CA MARIME NU ARE DE UNDE SA ALEGA UN OM ÎN FRUNTEA JUDETULUI SA FIE CINSTIT ȘI CORECT?

VOTAM PERMANENT NIȘTE PUSLAMALE IN FRUNTEA IASULUI CARE VIN DIN ALTE JUDETE.

Macovei Liviu– DNA, s-ar putea să mai arate şi că ”cine se aseamănă, se adună “.

Mircea Păunel– Toată lumea știe ce pişicher este acest Alexe – baron liberal de Iași, ce matrapazlâcuri a făcut ca ministru al mediului. Cum herr Klaus se lupta cu “ciuma roșie “și răgea zilnic cum că nu vrea penali în funcții publice,a rânjet se satisfacție când penali în liberali au ajuns la putere. Acum este momentul lor de a jefui și a desconsidera poporul.

George Ciprian Trofin– La mulți ani domnu Alexe… Cu executare desigur

Claudia Maria– Astia sunt politicienii nostri…vai mama lor de hoti si mincinosi.

Schipor Viorica– Sa-l ia si pe cumatru-su Petru Avram de la Ape!

Ioan Ciobanu– La puscarie bai martafoiule

Mihai Andries– Să dea domnul să se ducă după Dragnea.

Liviu Dumitriu– Nu mai are păduri de “intinerit” ?….cine l-a “ales” pe acest individ ?….

Virginica Siritianu– Se dădea mare salvator al pădurilor. Hoți strigă hoți

Popa Edy– Nu mă mir, noi alegem hoți de 30 de ani

Miller Edward– La puscarieeee……Aiurea, ti-ai vazut-o ?…..Are grija partidul si cei cu care a impartit cashcavalul…..

Romeo Toderascu– Ce ai făcut Dotore Alexe?

Gheorghe Tugui– Era corect când tipa Costel Alexe hoți acum cine este hotul cel care striga avem mare nevoie de petenciar va face poporul judecata pentru toți mult nu mai durează ne-au furat 31 de ani aceste hiene cit sa ne mai fure

Laurentiu Blanita– Șefu, dacă ți-a mai rămas ceva tablă de pus pe casă, aș vrea și eu 100 mp. Te rog nu mă uita!

Didica Florea– Dați demisia Boule și du-te la pușcărie!

Citeste si   Încă 1.770 de DOZE se distribuie către 10 centre de VACCINARE din IAȘI

Constantin Botezatu– Alexe vezi bunul Dumnezeu nu bate cu parul ai mituit primarul din Aroneanu pentru terenul luat in concesiune, fiind ministrul mediului ai defrișat cca 16000 ha de pâdure in zona Dodrovât/Poieni sint multe de spus deci pârerea mea mergi la pușcârie in gitul mâti sâ nu spun altfel rugâm DNA sâ nu il omită și pe Chirica are și el multe bube in cap dacâ vrea i le amintesc eu,,,Dumnezeu este cu ieșeni cinstiti!

Tomei Dorin– Razbunarea lui Bodea este mai spectaculoasa decât faptul ca subiectul l-a tarat prin noroi in ultimele doua campanii electorale …

Feraru Lucian– Romania educata a lui IOHANNIS

Laurentiu Blanita– Hoțul strigă : Hoții!

Radu Grigoras– SE DĂDEA MARE SALVATOR SI EL ERA UN MARE HOȚ ! JIGODIA SI-A ANGAJAT TOȚI TAMPITII DIN FAMILIE , IN FUNCȚII PUBLICE!

Ioan Alexa– Face echipa, asta era sloganul din campanie, cu Chirica și restul primarilor din jud Iași, pentru Iași, asa o fi, s au fac echipa ptr furat, eu nu știu nu am votat asa ceva și nu voi vota în veci.

Cine va prelua Consiliul Județean IAȘI dacă Costel ALEXE va fi nevoit să își dea demisia?

Din 2019, Guvernul Dăncilă a adoptat alegerea Președinților de Consilii Județene prin vot universal, ceea ce face ca în cazul în care Costel ALEXE va fi nevoi să renunțe la funcția de președinte al CJ Iași, interimatul să fie asigurat de un vicepreședinte, dar să fie necesare noi alegeri, fiindcă actualul șef al CJ Iași a fost desemnat prin vot universal, iar mandatul său a început cu aproape  trei luni în urmă.

Interimatul Consiliului Județean Iași ar avea toate șansele să fie asumat de către Sorin Alexandru Afloarei, finul lui Costel Alexe, ales vicepreședinte al CJ Iași, implicat ”până în gât” în ilegalitățile ”clanului Alexe”.

Totodată, și vicepreședinte Marius Sorin DANGĂ poate fi luat și el în calcul! Să nu uităm că în 2016 la alegerile din cadrul Organizației Județene a PNL IAȘI, împotriva lui Costel ALEXE a candidat Marius DANGĂ.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ