Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 15 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.094 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 10 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 947 au fost externate (cu 3 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Citeste si   Modalitățile de desfășurare a activităților DIDACTICE pentru semestrul al II-lea la USAMV IAȘI

Astfel, la data de 14 iulie a.c., 268 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 14 iulie la nivelul județului Iași au fost verificate 122 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.040 de lei.

Citeste si   Autoturism de LUX recuperat de proprietar datorită POLIȚIȘTILOR de frontieră

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Cetățenii au la dispoziție și linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 16 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică și 4 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat 98 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 34 misiuni specifice.
  • ITPF a efectuat o misiune.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 96 misiuni, din care: 38 misiuni de transport către unități spitalicești, 11 misiuni de transport probe biologice, 41 misiuni de decontaminare biologică și 6 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 15 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 60 misiuni, din care: 15 misiuni de transport probe biologice și 45 alte misiuni specifice (controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   MUZEUL de anatomie al USAMV Iași va fi REDESCHIS


Share

LĂSAȚI UN MESAJ