Share

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 12 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.075 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 5 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 935 au fost externate (cu 2 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 12 iulie a.c., 330 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Citeste si   Maricel POPA caută țapi ispășitori. Spitalul mobil riscă să nu fie construit din fonduri europene

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber

În total, pe 12 iulie la nivelul județului Iași au fost verificate 197 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.250 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Cetățenii au la dispoziție și linia telefonică TELVERDE 0800.800.165 dedicată special sesizării neregulilor în context COVID-19.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 2 misiuni.
  • IPJ a efectuat 110 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 12 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 87 misiuni, din care: 33 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de transport probe biologice, 41 misiuni de decontaminare biologică și 6 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 18 misiuni specifice (inspecții, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   Revenge Sale Reloaded la Palas: discounturi de până la 90% și premii la cumpărături

Reamintim că în data de 3 iulie 2020 Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților  de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

  • În scopul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, începând cu data prezentului ordin, se dispune efectuarea de controale în echipe mixte în zonele de risc, respectiv în zone aglomerate, centrele comerciale, agenți economici, instituții publice, piețe, târguri, oboare, ștranduri, piscine, terase, cluburi, gări, autogări, aeroport, hoteluri, pensiuni, zone de agrement, parcuri, mijloace de transport persoane, manifestări religioase și activități sportive și orice alte activități și spații care implică participarea unui număr mare de persoane.
  • Echipele mixte menționate la articolul anterior vor fi formate din reprezentanți ai următoarelor instituții: Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Poliția Locală, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. În situația în care se constată fapte care intră în aria de competență și de control ale altor instituții (Direcția Silvică Iași, Agenția Teritorială ARR Iași, ISCTR Iași, Comisaruatul Județean al Gărzii de Mediu etc), membrii echipei mixte vor sesiza Grupa de Coordonare a activităților care va dispune includerea reprezentantului instituției competente în echipa mixtă.
Citeste si   Revenge Sale Reloaded la Palas: discounturi de până la 90% și premii la cumpărături

Share

LĂSAȚI UN MESAJ