Share

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 18 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 4.128 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 91 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.638 au fost externate (cu 26 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind acum de 131.

***

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 16 septembrie a.c., 358 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 16 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 140 societăți comerciale, 283 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.350 de lei.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 6 misiuni, din care: 3 misiuni de transport catre unitati spitalicesti, 3 misiuni de decontaminare biologică și 0 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat 223 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 37 misiuni specifice.
  • SRPT a efectuat 5 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 165 misiuni, din care: 64 misiuni de transport către unități spitalicești, 8 misiuni transport catre spatiile de izolare, 14 misiune de transport probe biologice, 66 misiuni de decontaminare biologică și 13 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.
  • DSP a efectuat 274 misiuni, din care: 13 misiuni de transport probe biologice, 45 inspecții (24 decizii carantină, 21 alte inspectii), 216 misiuni de supraveghere epidemiologică (97 decizii carantina contact, 27 decizii prelungire izolare la domiciliu, 67 anchete epidemiologice și 25 alte misiuni).
Citeste si   Liceul TEORETIC de Informatică „Grigore Moisil” IAȘI - Cum ar fi ȘCOALA pe INSTAGRAM?

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ