Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 3881 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 870 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 28 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 617 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 10 misiuni, din care: 3 transporturi către unități spitalicești, 3 decontaminări biologice și 4 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).
  • IPJ a efectuat 138 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 27 misiuni, din care: 16 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 4 misiuni de pază la spații de carantină și 7 alte misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 214 misiuni, din care: 59 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 transporturi către spatii de carantina, o misiune de transport către spații de izolare, 51 transport probe biologice, 84 decontaminări biologice și 17 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 39 misiuni, din care: 6 misiuni inspecție de stat și 33 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

Share

LĂSAȚI UN MESAJ