Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 4.022 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 263 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 29 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 872 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 20 misiuni, din care: 8 transporturi către unități spitalicești, 10 decontaminări biologice și 2 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).
  • IPJ a efectuat 142 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 28 misiuni, din care: 4 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 11 misiuni de cooperare cu IPJ și 11 alte misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 48 misiuni, din care: 18 misiuni de transport către unități spitalicești, 1 transport către spatii de carantina, 5 transport probe biologice, 22 decontaminări biologice și 2 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și 1 mijloc auto.
  • DSP a efectuat 59 misiuni, din care: 22 misiuni inspectie la centrele de carantina și 37 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere in carantina, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   SPECIALIȘTII olandezi se vor implica în redactarea STRATEGIEI de MOBILITATE URBANĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ