Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 4350 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 280 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 33 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce o singură persoană a ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 975 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   MINCIUNA tandemului ALEXE-CHIRICA are picioare SCURTE: Iașul nu va fi conectat la nicio AUTOSTRADĂ, dar va avea 21 de AUTOBUZE second HAND

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 12 misiuni, din care: 4 transport către unități spitalicești, 5 misiuni de decontaminare biologică și 3 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).
  • IPJ a efectuat 157 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 18 misiuni, din care: 13 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină, 2 misiuni cooperare spitale și o altă misiune specifică.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 110 misiuni, din care: 46 misiuni de transport către unități spitalicești, 2 transport către spatii de carantină, 6 transport probe biologice, 51 decontaminări biologice și 5 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 62 misiuni, din care: 8 misiuni inspecție la centrele de carantină și 54 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere in carantina, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea I)

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ