Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea:

  1. Un număr de 3175 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 522 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.
  2. Conform ultimelor centralizări, un număr de 44 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 2 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 2 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar de Ambulanţă din Iaşi.
  3. Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 850 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.
Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

Alte misiuni instituționale:

  • ISU a efectuat 18 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unitati spitalicești, o misiune de transport către spațiile de carantină, o misiune transport probe biologice, 8 misiuni de decontaminare biologică și 3 alte misiuni specifice (verificare, întreținere și stabilizare corturi de triere).
  • IPJ a efectuat 127 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 18 misiuni, din care: 10 misiuni de patrulare auto (asigurare ordine publică), 2 misiuni de pază la spații de carantină 3 misiuni în cooperare cu IPJ și 3 misiuni specifice.
  • SRPTF a efectuat 2 misiuni de depistare/reținere persoane care nu respectă măsurile de izolare.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 160 misiuni, din care: 63 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 transport probe biologice, 1 misiune ransport catre spatiile de izolare, 78 decontaminări biologice și 13 alte misiuni specifice.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 42 misiuni, din care: 6 misiuni inspecție la centrele de carantină și 36 alte misiuni specifice (machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, introducere în carantină, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).
Citeste si   Mandat de EXECUTARE a PEDEPSEI ÎNCHISORII, pus în aplicare de către polițiștii IEȘENI

Share

LĂSAȚI UN MESAJ