Share

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până ieri, 28 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.359 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 30 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.132 au fost externate (cu 55 de persoane externate în plus față de ziua precedentă).

În județul Iași în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un caz de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 27 iulie a.c., 341 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 27 iulie la nivelul județului Iași au fost verificate 115 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.100 de lei.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 10 misiuni specifice.
  • IPJ a efectuat 114 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 12 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 142 misiuni, din care: 83 misiuni de transport către unități spitalicești, 9 misiuni de transport probe biologice, 45 misiuni de decontaminare biologică și 5 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și un mijloc auto.
  • DSP a efectuat 119 misiuni specifice (o inspecție, 115 de supraveghere a stării de sănătate, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale)
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor pentru care se aplică măsurilor de carantină timp de 14 zile, ca urmare a Hotărârii nr. 36 din 21.07.2020. Măsurile au intrat in vigoare din data de 27 iulie 2020, ora 0.00, pentru persoanele care sosesc în România din Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Azerbaidjan, Bahrain, Bolivia, Bosnia si Herţegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Eswatini, Guatemala, Honduras, Insulele Turks şi Caicos, Insulele Virgine ale Statelor Unite,  Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Mexic, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Rusia, Serbia, Singapore, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională din ţările/zonele cu risc epidemiologic ridicat şi au drept de intrare pe teritoriul naţional, respectiv: cetăţeni români, cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepţiile prevăzute prin HG nr. 553/15.07.2020, Anexa 3, art. 2, alin. 2, litera a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special special desemnat de autorităţi.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ