Share

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 15 septembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 3.856 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 46 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.553 au fost externate (cu 33 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat un deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind acum de 130.

***

La data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași.

Astfel, la data de 14 septembrie a.c., 375 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Citeste si   9.005 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV – 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 14 septembrie la nivelul județului Iași au fost verificate 123 de societăți comerciale, 163 de persoane au fost legitimate, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.600 de lei.

Citeste si   Argumentele de LEGALITATE acuza deciziile CONDUCERII Institutului SOCOLA (partea II)

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare

Misiuni instituționale în județul Iași:

  • ISU a efectuat 10 misiuni, din care: 4 misiuni de transport catre unitati spitalicesti, 5 misiuni de decontaminare biologică și 1 alte misiuni.
  • IPJ a efectuat 122 misiuni specifice.
  • IJJ a efectuat 35 misiuni specifice.
  • Serviciul de Ambulanță Județean a executat 134 misiuni, din care: 56 misiuni de transport către unități spitalicești, 5 misiuni transport catre spatiile de izolare, 4 misiuni de transport probe biologice, 58 misiuni de decontaminare biologică și 11 alte misiuni.
  • MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 8 militari și 1 mijloc auto.
  • DSP a efectuat 219 misiuni, din care: 9 misiuni de transport probe biologice, 51 inspecții (43 decizii carantină, 4 misiuni mixte la unități comerciale, 4 alte inspectii), 159 misiuni de supraveghere epidemiologică (67 decizii carantina contact, 20 decizii prelungire izolare la domiciliu, 42 anchete epidemiologice și 4 alte misiuni).
Citeste si   VIDEO l Interviu cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ