Share

Situaţia statistică a şomajului înregistrat la 30 septembrie 2017

La sfârşitul lunii septembrie 2017 rata şomajului înregistrat în judeţul Iaşi a fost de 4,33% cu 0,1 puncte procentuale mai mică faţă de luna precedentă.

Astfel, numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi (AJOFM) a ajuns la 12.583 iar numărul beneficiarilor de indemnizație de șomaj a fost de 1.078 persoane.
În ceea ce priveşte categoria de vârstă, cel mai mare număr de şomeri a continuat să fie înregistrat de grupa 40-49 ani, respectiv 3.778 persoane, urmată de grupa peste 55 de ani (2.705 persoane), cei mai puţini şomeri regăsindu-se în grupa de vârstă 25-29 de ani (424 de persoane).

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

Şomerii fără studii şi cei cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Iaşi (89,35%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 8,35% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 2,3%.
În cursul lunii septembrie 2017 s-au încheiat 1.254 contracte individuale de muncă ca urmare a acordării serviciilor de asistenţă personalizată de către funcţionarii AJOFM Iaşi.

Citeste si   Mihai ”danone” CHIRICA ia fața lui Emil BOC! TELEGONDOLE la Iași VS metrou la CLUJ

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ