ALARMANT! Tot mai mulți ieșeni încearcă să-și pună capăt zilelor

Gândurile negre care îi copleşesc pe ieșeni par să se transforme, îngrijorător, în tot mai multe tentative de suicid. Majoritatea acestor povești au ca subiecte, atât tineri cât și adulți cu anumite probleme, unele de natură socială, altele de sănătate.

În ultima perioadă, la Unitatea de Primire Urgențe au ajuns mai multe persoane care au încercat să își încheie socotelile cu viața. Metoda cea mea des întâlnită este supradoza de medicamente.

Așa s-a întâmplat și în ultimul caz înregistrat în acest weekend. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani a intrat în comă, după ce a ingerat o cantitate mare de medicamente. Acesta a fost transportat în Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon”.

“La Spitalul ”Sfântul Spiridon” a fost adus un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Iași. În momentul în care a ajuns la unitatea medicală, pacientul era în comă, fiind intubat și ventilat mecanic. Acesta prezenta intoxicație medicamentoasă voluntară. După ce a primit îngrijiri medicale în Unitatea de Primire Urgențe, pacientul a fost internat la Toxicologie, la  Anestezie și Terapie Intensivă”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU – SMURD la Spitalul ”Sfântul Spiridon”.

Reamintim că în urmă cu câteva zile un bărbat în vârstă de 47 de ani, din satul Ruși, comuna Dobrovâț s-a spânzurat. Un altul a ajuns în stare gravă la spital, după ce și-a înfipt cuțitul în abdomen și în gât.

 

LĂSAȚI UN MESAJ