Cetățenii comunei Probota parcă sunt blestemați! După abuzurile incalificabile ale fostului primar Vasile Dadu, iată că această localitate este supusă în continuare nepăsării manife state de către cei care ar trebui sa se ocupe de dezvoltarea economică, socială si culturală a comunei.

Comuna Probota se zbate în săracie, numeroase familii încă nu beneficiază de apă curentă și canalizare, drumul comunal care leagă satul Perieni de DN24 C este impracticabil, sute de autoturisme ale cetățenilor care fac naveta zilnic sunt grav avariate datorită gropilor care nu pot fi evitate, iar primăria nu ia nici o măsură.

Primăria a organizat până acum trei festivaluri de Ziua Harbuzului și unul de Ziua Unirii, petrecerile au scos din bugetul local câte 70.000 lei fiecare.

În aceeași manieră a procedat și cu un contract privind asigurarea de servicii de contabilitate, asta în condițiile în care în organigrama Primăriei Probota era loc liber de funcționar cu atribuții de contabilitate. Astfel primăria a încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă de casă a primarului, Constantin ZAMISNICU. Firma abia înființată la aceea dată și cu un singur angajat, primea lunar câte 6000 lei pentru prestarea serviciilor de contabilitate.

 Edilul de la Probota s-a trezit, dar este prea târziu”, declară cetățenii din comuna Probota

În acest an, edilul comunei Probota s-a gândit să fie mai chibzuit și a angajat un contabil pe care, acum, îl poate plăti cu bani din fondul de salarii de la buget.

Locuitorii comunei spun însă că este prea târziu. S-au săturat să vadă cum locuitorii comunelor învecinate trăiesc în condiții mult mai bune deși și ei plătesc taxe și impozite.

Nu avem niciun proiect în comună, doar o primărie care arată ca Grădina Botanică”, a declarat un cetățean din comuna Probota, nemulțumit de neregulile din comună

În cei 3 ani de mandat, edilul comunei Probota a avut grijă să cheltuie bugetul după bunul plac și fară a realiza proiecte de anvergura pentru locuitorii comunei.

Trotuar din pavele de beton acoperit de noroi

Majoritatea elevilor folosesc acest trotuar pentru a merge la școală. Având în vedere abundența ploilor trecute ori a denivelărilor de teren, trotuarul arată în momentul de față, într-o stare deplorabilă ajungând la forma inițială, pământ!

De amintit este și faptul că din iulie 2016 și până în prezent, la nivelul comunei Probota nu s-a realizat niciun proiect pentru obținerea de fonduri europene

Ceea ce se realizeaza acum la nivelul comunei Probota sunt proiecte realizate de vechea conducere. Nici prin intermediul GAL Valea Prutului, nu s-a obtinut finanțarea proiectelor, singurul și cel mai mic a fost achiziția unui buldoexcavator.

Există o explicație: la nivelul Galurilor participă atât UAT-urile (Primăriile) cât și mediul privat (asociații, firme, întreprinzători). Primarul Zamisnicu a negociat finanțarea proiectelor fiului său Robert Zamisnicu, care are afaceri în domeniul legumicol, în detrimentul dezvoltării comunei Probota. Așadar, a sacrificat comuna pentru binele său și al familiei sale”, a declarat același cetățean nemulțumit de situația comunei Probota.

Drumul comunal Probota-Perieni nu este o prioritate pentru primarul Zamisnicu

În loc să caute soluții pentru realizarea de proiecte, primarul se laudă pe rețelele de socializare cu proiectele realizate de cei care au fost înaintea lui. Drumul Probota-Perieni nu este o prioritate pentru primarul Zamisnicu, deși craterele din asfalt distrug autoturismele celor care fac naveta.

 Dealul numit de primarul comunei, Constantin ZAMISNICU, ”Dealul Crucii”, DEPOZIT DE GUNOAIE 

O reală problemă este și administrarea deșeurilor. În secolul XXI în comuna Probota gunoiul depozitat pe ”Dealul Crucii” se arde, asa întelege primarul ecologizarea.

Toate aceste acțiuni provoacă un disconfort cetățenilor, poluând în același timp comuna.

La toate acestea contribuie și doamna viceprimar Marinela BOCA, dar din umbră. Dumneaei este ca o legendă. Știu toți locuitorii că dumneaei există, dar nu o vede nimeni. Nu iese din birou de frică să nu o ardă soarele, să nu inhaleze praf, dar și mai grav, să nu o prindă vreo ploaie că se murdărește de noroi”, a declarat un cetățean nemulțumit de demersurile pe care nu le aplică primăria în dezvoltarea comunei.

 

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

1 COMENTARIU

  1. Corect ar fi ca acel “cetatean nemultumit” sa isi dea si numele din moment ce face astfel de acuzatii…
    Si ar mai fi fost corect sa fie expus si un punct de vedere al reprezentantilor primariei in legatura cu toate acuzele aduse.Unele sunt false,dar la noi,in Romania,cam asa se face jurnalism,din orice barfa,apare un articol.Felicitari jurnalistului!

LĂSAȚI UN MESAJ