O femeie cu dizabilități din comuna Sirețel, județul Iași a intrat în greva foamei vineri 9 august, pe motiv că din luna ianuarie nu-i este asigurat dreptul legal la indemnizația de handicap și de însoțitor, aceasta declară că este ignorată de către autoritățile locale

De-a lungul timpului Elena Rotaru a făcut toate demersurile necesare pentru obținerea pensiei de handicap, însă nu a reușit să o obțină din cauza faptului că bugetul comunei Sirețel, pe anul 2019, nu a fost aprobat în ședințele de Consiliului Local.

Contactat de reporterii ziarul Bună Dimineața Iași, viceprimarul comunei Șpaiuc Gelu a declarat că știe situația Elenei Rotaru, însă nu s-a putut face nimic pentru ea deoarece nu a fost aprobat bugetul local.

,,Legea din România spune în felul următor dacă bugetul local nu este aprobat nu se poate face nici o cheltuială în afară de utilități. Avem o situație aparte la primăria noastră,” a declarat viceprimarul Gelu ȘPAIUC

Primarul comunei Sirețel, Gheorghe ANCUȚA, a declarat că își dorește să o ajute pe tânăra cu dizabilități, însă este blocat de faptul că nu se aprobă bugetul local, deși au existat trei ședințe în care bugetul a fost supus votului, viceprimarul care deține majoritatea nu au fost mulțumit de modul în care au fost repartizați banii.

,,Am avut pe ordinea de zi două proiecte: Planul de ocupare al funcțiilor publice și Aprobarea bugetului local, însă domnului viceprimar nu i-a plăcut cum am repartizat bugetul. El are majoritate, iar eu respect majoritatea.

Ca să meargă treaba trebuie aprobat bugetul. Primarul propune, însă consilierii pot veni cu amendamente la proiectul inițial. Viceprimarul Șpaiuc Gelu mi-a spus că dacă nu-mi dau demisia, nu v-a aproba bugetul comunei,” a declarat primarul Gheoghe Ancuța.

Elena Rotaru a fost prezentă la una dintre ședințele de consiliu local pentru a-i implora pe consilieri să voteze bugetul, însă rugămințile ei nu au stârnit nici o reacție din partea autorităților

Femeia se află în scaun cu rotile de la vârsta de 11 ani când din cauza unei injecții care i-a afectat funcțiile motorii.

Situația Elenei Rotaru este una disperată întrucât timp de opt luni nu a primit nici un ban și mărturisește faptul că autorităților nu le pasă că nu mai are bani de medicamente sau că teancul de facturi de la utilități se îngroașă de la o lună la alta.

Prin greva foamei a încercat să tragă un semnal de alarmă autorităților centrale pentru că în cele locale nu mai are deloc încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ