Medicilor din cadrul Institutului ”Socola” Iași le este frică pentru viața lor și a pacienților

Ec. Adriana Tărăboanță, Șef Runos la Institutul ”Socola” Iași a fost în perioada 9 – 11 martie plecată în Olanda, Amsterdam în concediu de odihnă, iar joi 12 martie s-a întors la serviciu.

În weekend-ul trecut (21-22.03 – n.r.), fiul doamnei, Ionuț Tărăboanță s-a întors din Germania în Romania cu mașina personală.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Institutului ”Socola” Iași, a declarat că în perioada 9-11 martie Adriana Tărăboanță, nu s-a aflat într-o zonă de risc.

Citeste si   O tânără de 27 de ani din BOTOȘANI este victima COVID-19! Numărul DECESELOR din România a ajuns la 40

”În perioada 9-11 martie Adriana Tărăboanță a fost în concediu, dar nu într-o zonă de risc. Nu a fost necesară autoizolarea acesteia când a revenit”, a declarat purtătorul de cuvânt al Institutului ”Socola” Iași.

A luat contact Adriana Tărăboanță cu fiul său?

Având în vedere că fiul Adrianei Tărăboanță s-a reîntors dintr-o zonă afectată cu virusul COVID-19, a fost ridicată suspiciunea dacă șefa Runos a intrat în contact cu acesta.

Citeste si   A fost înregistrat al 38-lea DECES provocat de COVID -19! România se PREGĂTEȘTE de scenariul 4

Contactată telefonic de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Adriana Tărăboanță a declarat că este în afara oricărui pericol și nu a intrat în contact cu fiul său.

”Copilul meu s-a reîntors în România prin Vama Nădlac și a fost monitorizat din momentul respectiv, fiind anunțată și Direcția de Sănătate Publică Iași. Nu am intrat în contact cu el, fiind monitorizat zilnic de către DSP Iași și medicul de familie. Nu are simptome, dar zilnic își verifică temperatura. El este medic și înțelege situația în care ne aflăm cu toții în perioada aceasta”, a declarat Adriana Tărăboanță, Șef Runos la Institutul ”Socola” Iași.

Citeste si   ANGAJAȚII de la Institutul de Boli Cardiovasculare din IAȘI vor fi TESTAȚI pentru COVID -19

În cazul unei posibile infectări a unui angajat din cadrul Institutului SOCOLA, 1000 de angajați și 800 de pacienți de la Institutul de Psihiatrie ”Socola” ar fi în pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ