Share

Unii aleși locali au grave probleme de exprimare. Alții au grave probleme de integritate

Mai sunt și unii care sunt de-a dreptul iresponsabili. Primarul Comunei Țibana este iresponsabil, dorind să facă un sediu nou de primărie când în țară este stare de urgență.

Edilul Gheorghe Rotaru este la al treilea mandat de primar în comuna Țibana. Este evident, membru al PSD, fiindcă, de când e primar nu a făcut mai nimic, ca orice pesedist care se respectă. În apropierea Primăriei, era un pod dărăpănat care nu a fost reparat niciodată, însă Primarul a decis să facă un teren sintetic de fotbal.

Ca orice comună administrată de un pesed-ist,  Comina Țibana era în aprilie 2019 pe loc fruntaș la infracționalitate în mediul rural, la nivelul județului nostru,  iar cine vedea știri despre infracțiuni rurale, auzea foarte des numele Comunei Țibana.

Citeste si   1 Decembrie, Ziua NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI! Semnificațiile și ISTORIA acestei DATE

Povestea sediului Primăriei din Țibana este o adevărată telenovelă

În 2015, Gheorghe Rotaru, primar de Țibana a reușit performanța să rămână fără sediul Primăriei, cumpărat de la firma lui Laurențiu Popescu, Grizzly SRL în 2007. Imobilul apărea ca garanție imobiliară (gaj) la BRD, iar primarul nu a reușit să demonstreze cum a cumpărat clădirea pe bani publici dacă era obiectul unui gaj, fiindcă instanța și lichidatorul au lăsat Comuna Țibana fără sediu.

Cea mai mare grozăvie care i-a trecut prin cap acestui ales local este ca în plină stare de urgență, să atribuie un contract de construcție a noului sediu al Primăriei (Proiectare și execuție lucrări pentru investiția ”Construire Sediu Primărie, Sat Țibana, Comuna Țibana, Județul Iași”), prin procedură simplificată, la 19 martie 2020, deci după declararea stării de urgență.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

Așadar, timp de cinci ani, Gheorghe Rotaru nu a găsit resurse să facă un sediu nou de Primărie, a trebuit să aștepte anul electoral 2020, inițiind procedurile prin decembrie 2019

Publicarea pe SEAP a atribuirii s-a făcut la data de 25 martie 2020.  Firma câștigătoare, ILAROPEC S.R.L.-D. – CIF: 36826063, cu adresa: Strada Tutovei, Nr. 27, Județul Vaslui, Bârlad, este condusă ca administrator de Gheorghe Iulian Rotaru, un personaj care are atât numele de familie cât și unul din prenume similare cu ale primarului Gheorghe Rotaru din Comuna Țibana.

Contract de peste 1 milion de lei cedat unei firme cu un singur angajat care poartă același nume cu al primarului

Firma ILAROPEC S.R.L.-D, care există din anul 2016,  are, potrivit datelor publice un singur angajat, iar contractul câștigat la Țibana va fi de 1.102.112,15 RON, sumă care va acoperi doar lucrările de construcție,  fără dotări (să înțelegem că geamurile, ușile, pardoseala vor fi contractate mai târziu), cum se poate vedea în anunțul de atribuire:  ” A. Serviciile ce fac obiectul contractului vizat sunt:

– Elaborarea proiectului tehnic (PTh);
– Elaborarea detaliilor de execuție (DDE);
– Documentații tehnice pentru avize/acorduri/autorizații
– Asistența tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrărilor (…)

  1. Lucrările de execuție – contau în lucrări de construire a unui sediu de primarie
Citeste si   (P) PSD Iași: ”Ciocoii de ieri, LIBERALII de azi! Cresc taxele și IMPOZITELE locale în primăriile CONTROLATE de PNL-iști”

Așadar, când autoritățile cer ieșenilor să stea în casă, când firmele private rămân fără bani, edilii se joacă la propriu cu banii publici când Armata patrulează în orașe iar starea de urgență este declarată din 16 martie 2020.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ