Share

Evoluția Smurd-ului si a Centrului de batrani din Podu-Iloaiei creează multă îngrijorare în rândul comunității locale 

Ieri la orele 11 a avut loc sedinta lunara de consiliu local, o sedinta in care domnul primar si domnul vice vroiau sa mascheze relele intentii fata de serviciul Smurd si cel al Centrului de batrani, chemand ajutor de la judet si ceva televiziuni.

Astfel de la CJ a venit presedintele acestuia si jurista, domnul primar de la Romanesti si doamna doctor Cimpoesu.

Inca de la inceputul sedintei, domnul primar a incercat sa arunce vina pe un salariat Smurd ca ar fi “furat ” ambulanta Smurd din curtea spitalului si din aceasta cauza s-a intarziat repararea ei intrucat salariatul ar fi defectat-o mai rau.

Insa e o alta minciuna, salariatul respectiv a primit sarcina sa o duca in service asa cum s-a procedat de fiecare data, nicidecum nu a luat-o de capul sau asa cum a spus primarul.
Domnul vice sa nu fie mai prejos a dus discutia catre casarea masinii, incercand sa motiveze ca nu se mai merita repara la acesti bani, asta ca si cum i-ar pasa de costul reparatiei.

Doamna doctor l-a contrazis elegant spunand ca oricum primaria nu va fi afectata de costul reparatiei si ca nu are rost sa se duca discutia pe directia asta deoarece nu are nici o legatura cu functionarea pe mai departe a acestui serviciu.

S-ar parea ca vicele si primarul si-au adus aminte ca au doctorate in mecanica auto si ca niste adevarati experti ei stabilesc ce si cum trebuie facut cu masina pe banii altora.
Vazand ca nu le iese nici asta, au invocat iarasi lipsa studiilor si a pregatirii profesionale a angajatilor Smurd, spunand ca de asta ar trebui inchis acest serviciu pentru ca in viitor sa fie redeschis un altul cu doctor adevarat, de parca ar fi doctori falsi.

Curios ca din primarie au disparut toate diplomele care certifica calificarile salariatilor smurd din dosarele lor de la resurse umane, asta e chiar strigator la cer pana unde au ajuns acesti edili.

Tot domna doctor Cimpoesu i-a lamurit cu calm si elegant ca ce afirma ei e total fals, deoarece ei au aceasi pregatire ca toti salariatii smurd din intreaga tara, numai ca cei militarizati au grade militare iar ei nu, dar pregatirea e total identica si inca sunt foarte pregatiti.

Referitor la doctor pe Smurd, a spus destul de clar ca in judet atat la salvare cat si la smurd numai doua echipaje au doctor pe masina, restul toate sunt asemenea celui de la noi, si mai mult in toata tara sunt putine echipaje ce au doctor.

Doamna doctor a spus lucrurilor pe nume, o prestanta excelenta ce isi doreste din suflet ca acest serviciu sa functioneze pe mai departe.

Domnul presedinte al CJ a vorbit ca sa nu taca, ba a promis ca doneaza un salar, pe urma cica s-ar fi razgandit si a spus ca doneaza 70% deoarece si-a amintit ca merge cu tramvaiul, prostii peste prostii.

Insa cateva intrebari bune au venit de la opozitie, adevarul iesind simplu la iveala, totul a fost premeditat si pornit de la bugetarea banilor doar pe jumatate de an, dar asta ati vazut probabil si in interviu, primarul sacrificand smurdul pentru utilitati, dar aceste utilitati sunt de fapt maririle de salarii de la 1 iulie.

S-a vazut ca s-a procedat la inchiderea smurdului si abia dupa aia au fost trimise, de ochii lumii, niste adrese primariilor din jurul nostru pentru a contribui cu bani.

Domnul primar Stegariu, alt om extraordinar a luat cuvantul si a spus simplu ca deocamdata nu poate face nimic dar la rectificare e dispus sa aloce o suma de bani catre primaria Podu Iloaiei dar asta numai dupa ce va purta o discutie serioasa, nu asa printr-un schimb de adrese.

Tot dumnealui a spus un lucru extrem de simplu.

Problema a plecat din consiliu si aici practic ar trebui sa se gaseasca rezolvarea si nu in alta parte.

Acum, dupa ce au ajuns memorii catre toate institutiile statului, guvern, minister, parlament, s-a trezit si domnul Maricel Popa sa mearga cu domnul Istrate tot pe la ministerul sanatatii.

Ce nu inteleg eu e ce cauta dumnealor acolo, acest serviciu nu este subordonat ministerului sanatatii, prin urmare nu e nicio cale legala de a interveni ei, dar las sa mearga, mai are ceva cumparaturi de facut de pe la Dragonul Rosu.

Un moment jenat pentru vice a fost cel in care domnul presedinte CJ il jigneste pe presedintele PMP Iasi iar domnul vice, fiind presedinte local al acestei organizatii ii da dreptate.

Asta spune multe, spune de fapt ca domnul vice s-a inrosit de tot si chiar as recomanda biroului local PMP sa vada care e treaba, nu e in regula ca seful de partid sa fie impotriva partidului.

Ma rog, e treaba lor, dar toate astea se petrec datorita lor si numai lor, ei sunt responsabili de tot acest scandal, tot ei sunt vinovati ca acei salariati stau acum acasa si localitatea nu are serviciul functional.

Voi mai reveni maine, sunt foarte multe de spus, sper chiar sa apara filmarea acestei sedinte, si chiar fac un apel consilierilor sa faca un apel la primar ca aceasta filmare sa fie facuta publica ca sa vada toata lumea ce si cum s-a intamplat.
Asta e o obligatie, o obligatie a alesilor fata de cetateni, sa stim exact ce se intampla acolo, nu ce scriu eu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ