ideall.ro

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat dimineaţă în Franţa 

Fostul preşedinte al UEFA, Michel Platini, a fost arestat marţi dimineaţă în Franţa. Acesta este acuzat că ar fi fost implicat în aranjarea voturilor care au desemnat Qatar ca ţară gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, după cum anunță libertatea.ro

Presa din Franța anunță că Michel Platini ar fi fost luat în custodia procurorilor în Nanterre, o suburbie a Parisului, și că va fi audiat.

sensodays.ro

În urma incidentului acesta e acuzat că ar fi fost implicat în aranjarea voturilor care au desemnat țara gazdă pentru CM 2022. Fostul secretar general al președinției franceze, Claude Gueant, este audiat la această oră, având statut de suspect.

Ancheta în acest caz a fost deschisă abia în anul 2016 de Parchetul Financiar Naţional (PNF), pentru “corupție privată”, “asociere în scop criminal” şi “trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă”.

Conform primelor informații, Platini a fost reţinut pentru audieri de procurorii anticorupţiei.

Francezul este acuzat de luare de mită într-unul din cele mai mari scandaluri de corupţie din fotbalul mondial.

Platini a fost acuzat că a primit 1,5 milioane de euro (1,35 milioane de lire sterline) din partea FIFA la ordinul lui Blatter, însă a negat toate acuzaţiile aduse.

Important este faptul că, Michel Platini a cucerit de trei ori consecutiv “Balonul de Aur” ca fotbalist, în 1983, 1984 şi 1985.

Qatarul a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 în decembrie 2010.

Mondialul de peste trei ani va fi primul din istorie organizat iarna, din cauza temperaturilor ridicate din perioada verii.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ