Share

A reusit imposibilul in Romania, sa vanda legal ceva ce nu detine conform propriei declaratiei autentificate la notarul public

Familia Prepelită din cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iasi reușește să surpindă prin ingineriile financiare generatoare de foloase, la prima vedere, necuvenite.

IPOTEZA 1: Familia Prepelita nu a depus declaratiile pe propria raspundere si DSP Iasi a facut un fals in inscrisuri, spunand ca dosarul este complet (lucru infirmat de purtatorul de cuvant al institutiei in articolul din 27.01.2020, in ziarul Buna Dimineata Iasi, in care specifica ca in declaratie e mentionat localitatea Iasi si pot avea locuinta la Miroslava si una in Iasi, chiar daca nu indeplineste alte criterii).

IPOTEZA 2: Corneliu Prepelita si sotia sa au dat declaratiile pe proprie raspundere si au uitat de apartamentul din Tatarasi care il detineau si l-au valorificat in 2016.

Declaratie 2018

https://socola.eu/data/_editor/25_jur_%20Prepelita%20Corneliu%20-%20Sef%20Serviciu%20RUNOS.pdf

Declaratie 2017

http://socola.eu/data/_editor/PREPELITA%20CORNELIU.pdf

Pagina 2, Punctul III – Bunuri mobile a caror valoare depaseste 3000 de euro fiecare si bunuri imobile instrainate in ultimele 12 luni.

Apartament Vandut in 2016, prin contract de vanzare cumparare dnei Timofte Mihaela Janine contra sumei de 25 000 euro.

Corneliu Prepelita si sotia sa dr. Raluca Ioana Prepelita au savarsit fals in declaratiile pe proprie raspundere oferite DSP Iasi incepand cu 2016, an ce se regaseste in declaratia de avere a lui Corneliu Prepelita si in care a vandut prin contract de vanzare-cumparare un apartament in valoare de 25 000 euro situat in cartierul Tatarasi din Iasi.

Citeste si   Depoul CTP din DACIA va fi MODERNIZAT! Primăria IAȘI a semnat contractul pentru REALIZAREA studiului de FEZABILITATE

Conform site-ului oficial DSP Iasi, la punctul 5 este mentionat :

Declaraţii pe propria răspundere, autentificate la notar public, ale titularului cererii şi, după caz, ale soţiei/soţului şi ale celorlalţi membri majori din familia acestuia, din care să reiasă că NU DEȚINE SAU NU A DEȚINUT o altă locuinţă în proprietate şi/sau că nu este beneficiarul unei alte locuinţe cu chirie, proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea, în localitatea Iaşi.

Observand declaratiile de avere al numitului Corneliu Prepelita vedem ca a instrainat in 2016 un apartament ce il detinea dar a omis cu buna stiinta sa declare acest lucru in declaratia pe proprie raspundere atat el cât si sotia sa, (aparatament ce apartinea familiei Prepelita), rezulta caracterul vadit si intentionat al celor doi soti de a omite, declararea in fals ca nu detin proprietati (chiar ei recunoscand in declaratia de avere depusa la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi ca a vandut un apartament in ultimele 12 luni ) constituie abatere penala conform Art. 326 Falsul in declaratii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citeste si   MINCIUNA tandemului ALEXE-CHIRICA are picioare SCURTE: Iașul nu va fi conectat la nicio AUTOSTRADĂ, dar va avea 21 de AUTOBUZE second HAND

Prelungirea contractului de inchiriere se face anual depunand declaratie pe proprie raspundere autentificata la notar

In ianuarie 2020 ei au activ contractul de inchiriere cu DSP Iasi, ceea ce inseamna ca au depus minim 4 declaratii pe proprie raspundere ca NU DEȚIN SAU NU A DEȚINUT o altă locuinţă în proprietate . Prelungirea contractului s-a facut cu intentie directa a celor doi soti, retinand ca fapta descrisa mai sus la Art 326 – Falsul in declaratii are forma continuata si este realizata cu intentia de a nu pierde contractul de inchiriere chiar daca nu indeplinesc criteriile de acordare.

In cazul in care functionarul public afla despre caracterul fals al declaratiei, neavand nici o intelegere prealabila cu faptuitorul si nu sesizeaza de indata organele judiciare, se va retine infractiunea de omisiune a sesizarii conform prevederilor articolului 267 Cod Penal – Omisiunea sesizarii, care la punctul 1 sustine urmatoarele :

(1) Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Se ridică următoarele neclaritati

a). Cum a reusit domnul Corneliu Prepelita si sotia sa Raluca Ioana Prepelita, să vânda un apartament (situat in cartierul Tătărași sa fim cat mai precisi sa nu fie discutii cu domnul purtator de cuvant de la DSP ) in anul 2016 cu suma de 25 000 euro din moment ce au dat mai multe declaratii pe proprie raspundere autentificate la notar si inainte si dupa anul 2016 in care sustin ca NU  DETIN SAU NU AU DETINUT PROPRIETATI in municipiul Iași ?

b). Cum explica domnul Corneliu Prepelita care este fost avocet, actualmente jurist in cadrul Institutului de Psihiatrie Socola Iasi incalcarea articolelor de mai sus din Codul Penal, presupunand ca ar trebui sa le cunoasca si sa fie un model pentru societatea civila ?

Citeste si   Doctorandă a USAMV IAȘI oferă CONSULTANȚĂ personalizată online micilor FERMIERI

c). Cine din cadrul DSP Iasi ii tine partea si trece cu vederea faptul ca incepand cu anul 2018, sotia sa este medic primar si NU mai indeplineste criteriul obligatoriu medic rezident/specialist, punctul 7 din criteriile transparente afisate pe site-ul institutiei publice DSP IASI si NU A PUTUT prezenta/trimite DSP Iasi documentele autentice?

Poate sunt asemeni declaratiei pe propria raspundere.

Domnul Prepelita, doamna Ghiorghiu Marta care prin coincidenta a dat in judecata Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, fix a doua zi cand Institutul nu avea manager, 19.02.2020, in dosarul 1001/99/2020 si in care a cerut anulare act administrativ acte emise la concurs, i-ati pregatit un loc in partea de sus a clasamentului sau i-ati dat deja subiectele avand in vedere ca la proba scrisa a luat 4,5 si Instanta a respins dosarul?

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

7 COMENTARII

 1. La cate am citit in ziarul dumneavoastra despre nenea de mai sus si sotia sa, anchete bine documentate cu dovezi, le dau dreptate celor 82 de angajati care au fost dati afara pe nedrept… DNA-ul, Procuratura sunt la datorie sau se ocupa doar cu dosare penale pt cei care sar gardul in aceasta perioada ?
  PNL=PNTCD in toamna.
  Sunt curios ce parere au doamnele din Socola care in ultimii patru ani tot sesizau toate institutiile ca la Socola se intampla tot felul de ilegalitati, acum ca managerul a fost demis si vedem dovezi grave ale incalcarilor legilor nu vad nici o reactie din partea lor si
  ma duce cu gandul ca sunt in cardasie cu cei de mai sus.

 2. La cate am citit in ziarul dumneavoastra despre nenea de mai sus si sotia sa, anchete bine documentate cu dovezi, le dau dreptate celor 82 de angajati care au fost dati afara pe nedrept… DNA-ul, Procuratura sunt la datorie sau se ocupa doar cu dosare penale pt cei care sar gardul in aceasta perioada ?
  PNL=PNTCD in toamna.
  Sunt curios ce parere au doamnele din Socola care in ultimii patru ani tot sesizau toate institutiile ca la Socola se intampla tot felul de ilegalitati, acum ca managerul a fost demis si vedem dovezi grave ale incalcarilor legilor nu vad nici o reactie din partea lor si
  ma duce cu gandul ca sunt in cardasie cu cei de mai sus.

 3. Juristul asta nu a aparut la ProTv si spunea ca angajatii dati afara nu au gresit cu nimic dar asa e situatia si trebuie sa plece acasa ? Pai el ce mai asteapta ? Nu stie drumul spre casa ? S au se incurca in adrese, nu stie daca la ANL uri sau la vila din Miroslava ? Transparenta decizionala, felicitari managerului de la Socola pentru asa oameni de baza .

 4. Juristul ca juristul, dar directorul Iacob care in plina criza de Covid-19 cumpara rasaduri, solutii de stropit si spitalul nu are minimul necesar pt pacienti, nu se vede ? A mai deschis magazinul din Comuna Tatarusi sa duca marfa din magazia spitalului acolo ?
  Juristul pe cat e de mare, pe atat e de … noroc cu sotia sa care functioneaza ca o busola si stie ce sa faca la servici. La cate capete de acuzare dovedite cu acte a facut nenea in ultimii ani, sigur va fi cercetat.
  – Abuz in serviciu si fals in documente la concedierea colectiva
  – conflict de interese si fraudare a fondurilor spitalului pt sotia sa –
  – fals si uz de fals pt declaratia de la DSP

  Am putea adauga si hartuirea celor 82 de persoane cand in luna martie de trei ori a vrut sa ii dea afara
  Am putea adauga si dezvaluirea datelor personale cand pe 5 martie la prima greva a cadrelor demise tinea in mana o copie de buletin a fostului manager si tipa in fata oamenilor ,, uite, a fugit la cluj. El e vinovatul pt ca trebuie sa va dam afara “ – sunt articole si inregistrari video cu situatiile de mai sus in presa locala.
  Pt fals si interpretarea legii cu rea credinta. Spui ca oamenii nu au gresit cu nimic, ii dai afara in perioada de proba fara ca tu sa faci o comisie de evaluare, iar in presa declari ca nu sunt fonduri. Pai ori faci reorganizare ori ii dai afara ca sunt incapabili…. intr un cuvant omul nu e jurist, e un smenar care se lauda peste tot ca el bea cafeaua cu procurori/judecatori si alte personalitati politice… sarbatori fericite tuturor…

 5. Saracilor, lasati gargara, la munca sa platiti salariile lu domnu jurist si sotiei sale plus gasca de Socola. Doar PNL ul nu l a pus pe noul manager sa vina cu bani de acasa. Sa vedeti ce afise si bannere frumoase si colorate o sa aiba PNL ul la Iasi peste cateva luni cand vine campania…justitia din Ro e pe o mana cu PsD si PnL, pensiile speciale au ramas la fel sau au crescut fata de octombrie 2019. Nu uitati sa stingeti lumina cand plecati din Ro (momentan doar la sparanghel, capsuni si altele)

 6. Actualul director de la DSP nu era acum un an doi, la PSD si acum a trecut la PNL. Dovada vie PNL=PSD. Si mai vreti sa va credem ca voi sunteti cat de cat corecti. Unul taie padurile si spune ca importa lemn din cehia, altul da afara personal medical ca intra in faliment, cand toata europa cauta personal medical, altul isi pune colegu sef la piata si castiga peste 7000€ lunar, probabil salariul calculat la procent din ce se vinde in piata, unul citeste codul penal de pe site urile cu bancuri, altul fura din magazia spitalului si se numeste antreprenor de succes. Era o vreme cand tirurile cu material lemnos primite de institut ca donatie/ajutor ajungeau in Capat Bucium cu statie la Socola pt aviz de receptie marfa… prietenii stiu de ce :)) daca ar vorbi peretii de la Socola asta ar fi pistol cu apa stirea de mai sus… cand esti prost de mic, cand ajungi mare doar te joci

 7. Asa-i trebuie fostului manager dacă nu la dat afara când a avut ocazia mai exact când cotoroanța – taraboanța a revenit șefa runos și gunoiul asta a rămas pe tușă.

LĂSAȚI UN MESAJ