Share

Social-democraţii au pregătit, joi, în curtea sediului central din Kiseleff, o scenă pentru grupurile de copii care au venit să îi colinde, precum şi mai multe mese cu platouri cu dulciuri, dar şi cu vin fiert, iar după ce au fost colindaţi şi au împărţit cadourile s-au încins în hore.

Petrecerea de Moş Crăciun a fost pregătită cu minuţiozitate în acest an de către PSD, partid care se pregăteşte să intre la guvernare. Curtea din spatele sediului central al partidului s-a dovedit aproape neîncăpătoare pentru social-democraţii veniţi să se întâlnească cu Moş Crăciun, dar şi pentru cele câteva grupuri de copii veniţi să-i colinde.

În cursul zilei de joi, în curte a fost montată o scenă în toată regula, cu microfoane şi boxe. De asemenea, au fost aşezate în foişor şi în jur câteva mese pe care au fost puse platouri cu plăcinte, prăjituri, cornuleţe, jumări, şorici, dar şi termosuri cu ceai cald, cafea şi vin fiert.

Citeste si   ”Legile Puterii”|Cătălin Predoiu, anunț de ultim moment despre extrădarea fugarilor români. De ce nu sunt aduși în țară și câți sunt urmăriți

Totul a debutat după ora 15.00, când la partid şi-a făcut apariţia preşedintele Liviu Dragnea, însoţit de Ecaterina Andronescu, Olguţa Vasilescu, Rovana Plumb, Ana Birchall, Mihai Tudose, Georgian Pop, Mihai Fifor, Mircea Drăghici, Doina Pană, Codrin Ştefănescu, dar şi de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ceilalţi edili PSD de sector şi alţi lideri social-democraţi.

Pentru câteva ore, social-democraţii au lăsat deoparte negocierile şi stategiile politice de desemnarea a premierului şi formare a Guvernului şi s-au bucurat de colindele cântate de copii, dar şi de coruri de studenţi şi formaţii muzicale.

Copiii au cântat colindele tradiţionale ”Ne daţi ori nu ne daţi”, ”O, ce veste minunată” sau ”Deschide uşa, creştine”. Acestea au stârnit zâmbete pe feţele celor prezenţi, care s-au gândit probabil la preluarea guvernării sau la vestea mult-aşteptată privind desemnarea premierului propus de PSD.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ajutat de Moş Crăciun, a împărţit cu mâna sa cele câteva zeci sau sute de pungi cu daruri copiilor din corurile care au cântat colinde pe scenă.

După colinde, pe scenă au urcat membrii unui taraf, care au încălzit atmosfera rece de afară. Când au răsunat primele acorduri din celebra melodie ”Cântă cucu bată-l vina”, mai mulţi social-democraţi, printre care Gabriela Firea, Daniel Florea, Ana Birchall, Doina Pană s-au prins în horă. Ei au dansat în horă şi pe melodia ”Sanie cu zurgălăi”.

”Am primit acest colind, am fost colindaţi de nişte copii frumoşi. Chiar dacă a fost frig, am ascultat cu plăcere. Le-am dat cadouri şi unor copii mai mari. Mi-aş fi dorit ca de Crăciun să avem deja guvernul instalat pentru că noi avem cadourile pregătite pentru toţi românii. Dar trebuie să începem să guvernăm: salarii mai mari, cu pensii mai mari, cu o viaţă mai bună, cu bunăstare.

Le doresc tuturor românilor să avem toţi un Crăciun liniştit, un Crăciun fericit, să intrăm într-un an nou mai bun pentru toţi cu bani mai mulţi în buzunare, cu mai multă linişte, cu mai multă sănătate, cu educaţie mai bună, un an în care să îndreptăm ceea ce a rămas stricat sau ceea ce e strâmb încă în societatea românească, un an în care să înceapă să ne fie drag că suntem români, că trăim în ţara noastră pe care o iubim cu toţii şi o respectăm”, a spus Liviu Dragnea la încheierea petrecerii.

Citeste si   Ludovic Orban anunță un program în valoare de 6 miliarde de euro pentru modernizarea rețelelor de transport a energiei termice - Ce acuzații îi aduce Gabrielei Firea

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ