PSD iași întră din nou în febra alegerilor interne

După limpezirea apelor la municipiu iată că social-democrații ieșeni pregătesc în această perioadă și alegerile județene la nivelul filialei.

Ciocnirile repetate dintre aripa Chirica și Nichita au condus la producerea unor tensiuni fără precedent în interiorul filialei de Iași a PSD.

Cele 4 rânduri de alegeri din 2019 și 2020 îi forțează pe social-democrații ieșeni să apeleze la calm și înțelepciune

Iată că după 4 ani de lupte interne, PSD Iași pare să fi ajuns în pragul unor alegeri care ar putea să instaleze climatul necesar pregătirii organizației pentru cele 4 runde dificile de alegeri de anul acesta și de anul viitor.

Practic, partidele politice se pregătesc pentru alegerile europarlamentare din această primăvară, cele prezidențiale care vor fi organizate la sfârșitul lui 2019 și localele, respectiv parlamentarele din 2020!

Cine ar fi cel mai potrivit candidat pentru Președinția PSD Iași? 

Aceasta este întrebarea la care sunt invitați să răspundă – exercitându-și opțiunea de vot, membrii PSD Iași.

Liderii PSD care s-au reunit duminică la Parlament, În şedinţa Comitetului Executiv Naţional care a avut loc duminică la Palatul Parlamentului, liderii PSD au stabilit ca în perioada 15 februarie – 15 martie să aibă loc alegeri în organizaţiile judeţene care au conducere interimară.

Într-o astfel de situație se află și organizația de Iași a PSD, condusă de Președintele Consiliului Județean, Maricel Popa.

Interimatul asigurat de Popa la conducerea PSD Iași din februarie 2017, a fost calificat de primarii social-democrați ieșeni ca fiind unul de succes. Desigur primarii au fost ușor subiectivi în acordarea acestor calitative la adresa Președintelui Popa, evaluarea bazându-se mai mult pe rezultatele activității lui Popa în fruntea Consiliului Județean Iași.

Din această poziție, Maricel POPA s-a evidențiat în principal prin atragerea unor sume importante de bani pe proiecte în special în mediul rural.

Ziarul “Buna Dimineața Iași” a realizat un interviu amplu și în exclusivitate cu Președintele CJ Iași în luna decembrie a anului trecut.

Interviu în EXCLUSIVITATE cu Președintele CJ IAȘI! “Maricel POPA: “Anul 2019 vine cu noi provocări pentru echipa de la Consiliul Județean IAȘI…”

Cine se aliniază la start?

Programate iniţial pentru luna octombrie a anului trecut, totuși alegerile pentru desemnarea preşedintelui filialei judeţene a PSD Iaşi au fost amânate. Motivul principal invocat a fost apropierea datei alegerilor social-democraților de alegerile pentru referendumul organizat pentru redefinirea familiei.

După cum era de așteptat primul nume care intră în cursă este cel al Președintelui Cj Iași și actual președinte interimar al PSD Iași, Maricel Popa. În paranteză fie spus, acesta are și cele mai mari șanse să rămână pe funcție.

Ceilalți candidați ar putea fi: primarul de la Schitu-Duca, viceprimarul Iașului Gabriel Harabagiu, liderul de grup al consilierilor județeni Cristian Stanciu și nu în ultimu rând actualul secretar general al filialei Vasile Cîtea.

Cât de determinați sunt candidații la ocuparea poziției de președinte a filialei de Iași a PSD urmează să aflăm chiar de la aceștia săptămânile viitoare!

LĂSAȚI UN MESAJ