Share

SOCOLA ar putea deveni SUCEAVA 2

In cursul zilei de Vineri, 27 martie, cei 91 de asistenti si infirmieri de la Socola care au sustinut un examen organizat legal din toate punctele de vedere (pana la existenta un hotarari judecatoresti definitive conform jurisprudentei CEDO beneficiaza de prezumtia de nevinovatie), publicat pe site-ului Guvernului, aprobat de Ministerul Sanatatii si organizat de Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, au fost anuntati ca li se desface contractul de munca dar au “sansa” sa mearga la Spitalul de Urgente din Suceava pentru ca fac angajari pe o perioada de 6 luni.

Extras din Raportul de Garda din data de 19.03.2020

19.03.2020 

Conform documentului atasat ,,Extras din Raportul de Garda din data de 19.03.2020″ s-a facut un abuz fara margini, punand pe umerii medicilor decizia de a da afara cei 91 de angajati.
Surse din cadrul Institutului Socola ne-au oferit următoarele informații, pe care conducerea Spitalului nu a binevoit sa le confirme, sau sa le infirme dupa caz:
Trei medici nu au semnat nici in ruptul capului (infruntand amenintari, abuz emotional exprimat prin tipete si jicniri din partea juristului Corneliu Prepelita si Presedintelui CA Serban Turliuc).
Drept raspuns pentru ca nu au cedat, primul pe lista a fost Dr. Radu Andrei – Sef Sectie toxicodependente, impunand medicului epidemiolog sa faca sectie de COVID-19 acolo in ciuda lipsei flagrante a circuitelor (avand o singura intrare-iesire din sectie, lipsa toaletelor etc).
Dr Radu Andrei si-a dat demisia, iar bonus i s-a spus sa se transfere la Sectia Barnova. Cum a reusit sotia juristului Corneliu Prepelita, dna dr. Raluca Ioana Prepelita (Comandat sef celula de criza, oamenii sunt sariti de pe fix ei se cred in filme ii doare fix in virful pixului de pacienti,siguranta etc) sa transforme sectia peste noapte ca sa fie apta pentru a primii pacientii suspecti de COVID-19 ? Cei de la ISU si SPIAM au refuzat sa semneze decizia ca sectia respectiva intruneste conditiile minime pentru a putea primii pacienti de COVID-19.

27.03.2020

Cei 91 de angajati sunt anuntati ca li se vor desface contractele de munca cu data de 01.04.2020 iar ei daca doresc conform unui document INTERN SECRET din partea DSP Iasi, pot fi transferati la Spitalul de Urgenta Suceava dar nu vor mai putea reveni la Socola dupa aceasta.

Personaje sinistre de la Socola in ordinea gravitatii deciziilor si a fisei postului:

1. Bogdan Adrian Saramet – Manager numit de MS pe 21.02.2020, recunoaste nonsalant ca semneaza ca primarul si ca nu raspunde el pentru deciziile semnate pentru ca de aia are serviciu RUNOS si Juridic
2. Corneliu Prepelita – Jurist care face abuzuri, ilegalitati, analfabet (mananca litere, nu cunoaste termeni juridici si face decizii dupa bunul plac, fara motive, fara temei legal)
3. dr. Raluca Ioana Prepelita – medic numit de cei doi de mai sus pe functia de coordonator camera de garda si Cabinet Sanatate Mintala si Comandant Sef Celula de Criza, ea asigurara motivele medicale ce stau la baza deciziilor celor doi de mai sus, ca in cazul sectiei toxicodependente. Ar fi primit chiar un bonus de 5% din salariu pentru o functie care nu poate fi remunerata pentru ca nu exista in statul de functii. Prejudiu cine il suporta intr-o astfel de situatie?
4. dr. Serban Turliuc – Presedinte CA Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, Sef Sectie 2 Femei din 2016 pana in prezent (Conflict de Interese clar, nemaivorbind de “sponsorizari” de la firme farmaceutice), el taie si spanzura in cadrul raportului de garda DIN FIECARE DIMINEATA (raport in care sunt prezenti aproximativ 50-60 de persoane zilnic)
5. dr. Ovidiu Alexisnchi – un medic oportunist care a ajuns datorita relatiilor de rudenie cu familia Prepelita  (a botezat fiica fam. Prepelita) director medical pe perioada cat actualul director medical se afla in concediu medical
6. Ec. Adriana Taraboanta – Sef Runos – Ar fi falsificat contractele originale ale celor 91 de angajati care vor fi dati acum afara, inlocuind o pagina din contract care contine prevederea ca vor fi in perioada de proba de 90 de zile anagajatii. A facut cu intentie acest fals pentru a putea sa ii dea afara cand se va ivi momentul.

De ce doar cei 91 de angajati au aceasta clauza in contract din cei 1100 de angajati ?

Sa admitem ca e corecta decizia doamnei. In ce lege/ordin de ministru e specificata procedura de verificare a angajatilor, criteriile care sunt urmarite in cele 90 de zile si persoanele care stabilesc cine indeplineste si cine nu indeplineste criteriile inexistente ?
Doamna este obisnuita sa mearga paralel cu legile in vigoare.
Nu a stiut ca legile se aplica tututor a crezut ca doar muritorilor de rand.

O situație identică cu cea a dr. MIRON de la IRO, s-ar putea replica și la Institutul SOCOLA din IAȘI. TĂRĂBOANȚĂ, sefa RUNOS a revenit din OLANDA

Citeste si   Vaccinarea ANTI-COVID19 – un pas spre NORMALITATE! Viorel SCPRICARIU: ”UMF Iași s-a implicat, în lupta ÎMPOTRIVA virusului SARS-CoV-2

Concluzia e ca Socola ar putea deveni Suceava II intr-o saptamana, maxim doua, din cauza intereselor clanului din fruntea acestui Institut

Ganditi-va ca sunt 900 de pacienti cu diverse boli (cardiace, pulmonare, etc) pe langa bolile psihice iar imunitatea lor e la pamant. Puneti oameni competenti iar cei vinovati sa plateasca pentru faptele si deciziile luate. Sunt 106 proce pe rol contra Institutului de Psihiatrie Socola in perioada 21 februarie – 27 martie (perioada mandatului actualului manager numit). Oare chiar toti 106 sunt nebuni iar ei au dreptate ?
P.S. mai urmeaza doua demisii in saptamana care urmeaza pentru ca protocoalele si haosul domneste in Socola, acum si nu litere si spiritul legii.

Intrebari suplimentare pentru conducerea Institutului SOCOLA:

1. De ce CLINICĂ PSIHIATRIE II ACUŢI  a dr. Serban Turliuc este goala si tot personalul sta degeaba, iar celelalte sectii SECŢIA CLINICĂ PSIHIATRIE VII,  SECŢIA CLINICĂ PSIHIATRIE I ACUŢI , SECŢIA PSIHIATRIE VIII – ACUŢI toxicodependenţă primesc pacienti. Pe baza caror criterii s-au facut aceste selectii ?
2. Cine plateste deciziile ilegale si abuzive din cele 106 dosare intentate Socolei in perioada 21 feb –  27 martie ?
3. Se mai respecta ordonantele militare si starea de urgenta din Romania sau pentru cei de la Socola este facultativa.
4. Stie serviciul juridic ca a da afara 91 de angajati se cheama concediere colectiva si trebuie duse negocieri cu sindicatul si apoi sa stabileasca salariile compesatorii ce le revin persoanelor in cauza si apoi se pot face disponibilizari.
Dorim o Romanie demna, cinstitia si daca nu putem ajuta sistem sanitar, macar sa nu il distrugem in aceasta perioada.

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ