INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA din IAŞI dă în clocot! Angajaţii au ajuns în culmea disperării

Managerul Gabriel OPRISANU a reusit ”performanţa” de a creea in cadrul instituţiei pe care o conduce un adevarat climat de TEROARE. Situaţia, din ce in ce mai apăsătoare ii determină, pe tot mai mulţi angajaţi din cadrul Institutului să iasă în faţă cu mărturisiri halucinante.

Deocamdată, din cauza proceselor pe care le au pe rol cu conducerea Instituţiei, acestia dau aceste declaraţii doar pe surse. PRESIUNEA pe care o exercită managerul OPRISANU asupra angajaţilor este atât de mare încat aceştia se tem literalmente pentru locul lor de muncă şi pentru SIGURANŢA zilei de mâine. Cu toate acestea, din declaraţiile personalului Institutului de Psihiatrie Socola, reiese o concluzie deosebit de GRAVĂ cu privire la modul în care conducerea asigurată de Gabriel OPRISANU intelege să se ingrijească de starea pacienţilor pe perioada spitalizării acestora.

Ce se intamplă de fapt la SOCOLA cu pacienţii si cum ajung aceştia sa fie batuţi cu bestialitate?!

Au trecut două săptămâni de când un pacient a fost bătut cu bestialitate iar conducerea Unitaţii Medicale nu a luat nici o masură. Motivul este de-a dreptul șocant. ”Consiliul de etică se întrunește o dată pe lună” a declarat Managerul Gabriel OPRISANU. Astfel mai e de asteptat până se va analiza situaţia şi se va stabili dacă personalul care era atunci în tură si-a indeplinit sau nu atribuţiile de serviciu.

Angajaţi si foști angajaţi au făcut DEZVALUIRI ŞOCANTE despre Institutul de Psihiatrie „Socola” și despre modul în care sunt trataţi PACIENŢII respectiv detalii referitoare la modul în care se MUŞAMALIZEAZĂ incidentele

Angajaţii Spitalului SOCOLA au declarat pentru Ziarul Buna Dimineaţa Iaşi că aceste evenimente nu sunt deloc rare, bătăile şi umilinţele fiind la ordinea zilei. Sunt foarte puţine cazurile care ies la iveală şi care ajung în atenţia opiniei publice. Motivul este simplu: doamna dr. Dorina Donciu, sefa Sectiei Psihiatrie I Barbati, are grijă să acopere foarte bine aceste SITUAŢII DRAMATICE.

”Într-adevar s-au bătut pacienţii între ei. La noi se întâmplă destul de des treaba asta. Este un infirmier şi un îngrijitor la 60 de pacienţi. Este aproape imposibil să fie supravegheaţi corespunzător. În baie nu ai voie să intri cu pacientul – asa e legea, iar acolo nici nu sunt CAMERE DE LUAT VEDERI. Se întamplă foarte multe nenorociri, sunt pacienţi care spun ca decât să îi aducă la SOCOLA mai degraba să ajungă la puşcărie” a declarat o angajată a Institutului de Psihiatrie.

”Bătăile sunt vechi la Socola, mai ales in Pavilionul I Barbati, o parte dintre actualii angajaţi sunt vechi pacienţi nu se face o selecţie corectă, totul merge pe ŞPAGĂ. Nepotul fostului lider de sindicat, Sergiu Apostol este angajat la triaj, el a avut expertiza pentru tâlhărie și viol. Cum este posibil ca o astfel de persoană să fie angajată!? Donciu preferă însă astfel de angajaţi pe care să îi manavreze cum doreşte dumneai” a declarat un alt angajat al Institutului de Psihiatrie Socola.

Dezvăluirile ŞOCANTE continuă cu detalii din turele de noapte ale angajaţilor MODEL alesi pe spranceană de doamna dr. Donciu

”Dacă sunt pe tura colegi de-ai mei care vor să se distreze, pun PACIENŢII SĂ SE BATĂ ÎNTRE EI. Iar dacă li s-a pus PATA pe un PACIENT şi s-au săturat ca ei să îl bată instigă alţi pacienţi la bătaie. Aici e SPITALUL TUTUROR POSIBILITAŢILOR. Având în vedere cine este la conducerea pavilionului si anume dr. Dorina Donciu, este clar că toate situaţiile de genul ăsta se MUŞAMALIZEAZĂ. Doamna dr. Dorina Donciu este cea care scoate toţi INFRACTORII din BELELE (cu adeverinte de la psihiatrie) si asa sunt acoperiţi si merg în continuare. Asistenta sefă de la Pavilionul I Barbati , este omul de casă a dr. Donciu de ani de zile îi face chiar şi curățenie în casa mamei dr. Donciu”.

Un alt angajat al Institutului de Psihiatrie Socola povesteste cu LUX DE AMĂNUNTE cum reușesc OAMENII doctoriței Dorina DONCIU să maltrateze şi să terorizeze PACIENŢII internati

‘Camerele de filmat se întrerup, vrei să baţi un pacient întrerupi camerele. Ce probe sa mai ai?!?! Acolo TOTUL SE ACOPERĂ, credeti-mă se intâmplă orori, ce nu s-au mai auzit. Dr. Donciu acoperă toate aceste orori, si-a ales angajaţi cu probleme pentru ai putea conduce. Asa se lucreaza aici. NEPOTISMUL este o altă problema gravă care afectează activitatea curentă a spitalului. Aici toata lumea este rudă cu toata lumea. Trebuie sa fii foarte atent cu cine vorbeşti.”

MÂNCAREA este sub orice CRITICĂ

”Personalul este INSUFICIENT, pe tura de noapte sunt doar eu şi un infirmier, pacienţii sunt violenti, asta este riscul meseriei dacă începi să vorbeşti eşti ameninţat. Nu interesează pe nimeni, ei iși fac mersurile lor. Nu se face NIMIC pentru PACIENŢI, nici o îmbunătaţire, ABSOLUT NIMIC. MÂNCAREA este sub orice CRITICĂ. Ei (conducerea – n.r.) fac niste hârtii cu meniuri, dar le fac doar ca să se acopere. Nu face nimeni verificări, Managerul OPRISANU se duce la minister și iși acoperă toate problemele. Din punct de vedere EPIDEMIOLOGIC suntem sub orice critică am avut si avem PIOCIANIC (bacterie extrem de periculoas) avem PADUCHI.

Insa Managerul declara că paduchi se gasesc în toate spitalele. Cum poate să declare asa ceva un MANAGER DE SPITAL si nimeni nu îi sare în cap?!?!?! Pacientii pe sectie NU sunt SUPRAVEGHEAŢI. Dr. Donciu are clinică particulară la Valea Lupului, dar asta e alta discuţie, vă voi povesti si despre asta. Eu zic că e si conflict de interese, clinică privată si angajată la SOCOLA?!”   

ULTIMUL CAZ care a şocat opinia publică a fost cel al bărbatului de 33 de ani bătut la grupul sanitar

În urmă cu două săptămâni la Institutul de Psihiatrie Socola din Iasi un pacient  în vîrstă de 33 de ani a fost bătut cu bestialitate de un alt pacient.  Gheorghiţă Habet, din comuna Victoria a fost internat de către familia sa la Spitalul Socola deoarece a avut un acces de furie și a devenit violent.

Gheorghiţă Habet suferă de la naştere de o tulburare de comportament iar periodic are nevoie să îi fie schimbat tratamentul pentru că afecţiunea să nu evolueze. Pentru ca starea de sănatate a bărbatului s-a schimbat și a devenit tot mai agitat, familia a chemat ambulanța şi poliţia si l-au internat la Psihiatrie.

La 3 zile dupa ce a fost internat la Socola barbatul a intrat în conflict cu un alt pacient si a fost batut cu bestialitate

În urma conflictului deosebit de grav, pacientul a fost transportat de urgență la Spitalul Spiridon. Barbatul avea maxilarul zdrobit și fața era plină de vânătăi. Totul a ieşit la iveală abia atunci când MAMA ACESTUIA A MERS SĂ ÎL VIZITEZE și l-a găsit desfigurat, personalul medical spunând că a fost o răfuială între pacienţi.

„A fost adus un pacient agresat la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului. Acesta a fost consultat, medicii constatând că avea o contuzie de piramidă nazală, o contuzie în zona feţei, precum şi plăgi cu sângerare la nivelul buzelor. Acesta a fost redirecţionat pentru consult la Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu, din Iaşi”, a declarat ieri prof.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

“La grupul sanitar de pe Secţia I Adulţi, pacientul a intrat în conflict cu un alt pacient, care l-a lovit peste faţă cu pumnul. Infirmierul a intervenit imediat, i-a separat pe cei doi şi a aplanat conflictul”, a declarat dr. Bogdan Mucenica, purtătorul de cuvânt al Institutului de Psihiatrie Socola.

Concluzii

În primul rând o astfel de altercație cum o prezintă conducerea Spitalului de Psihiatrie Socola nu avea voie să se producă. În acest spațiu, în mod normal ar fi trebuit să fie luate, în primul rând, toate măsurile necesare asigurării securității pacienților. 

Din păcate, în cazul pacientului maltratat nu s-a mai putut ajunge la etapa în care să i se administreze tratamentul pentru care fusese internat.

Și atunci, pe cale de consecință se ridică întrebările perfect justificate ale unei mame îndurerate. O mamă a cărui COPIL a fost ABUZAT ÎNTR-O INSTITUȚIE PUBLICĂ: “Cine răspunde pentru suferința copilului meu, un copil care oricum suferă de când l-am adus pe lume? Ce vină are el? L-am adus la spital să îl îngrijească și l-am luat într-o stare mult mai gravă decât l-am lăsat!”

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ