INCREDIBIL! Un bărbat din Suceava şi-a recuperat permisul de conducere la aproape patru luni de când acesta i-a fost ridicat, în baza unui dosar penal pentru consum de alcool, deşi probele biologice au indicat că bărbatul avea alcoolemie 0. 

În noaptea de 24 spre 25 iulie, în jur de ora 2.30, doi polițişti au oprit pentru control, pe un drum neclasificat, autoturismul condus de Nicolae Zamfir Barbă. Acesta suspectează că a fost urmărit de polițişti, care bănuiau că se urcă băut la volan.

Nicolae Zamfir Barbă a refuzat să sufle în aparatul etilotest, declarând că acceptă doar să dea probe biologice de sânge, la spital.

”Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant, a fost încătuşat şi condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei”, se arăta la vremea respectivă într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Mai mult, soția bărbatului a încasat o amendă de 3.000 de lei, pentru împiedicarea poliţistului aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu privind conducerea unei persoane la spital.

Legislaţia precizează că etilotestul este indiciu şi nu probă, iar suspectul are dreptul de a nu sufla în aparat, cu condiţia de a merge la spital, pentru probe biologice.

Bărbatul din Bosanci a achitat din banii lui probele biologice de sânge, iar rezultatele de peste câteva zile au indicat că nu era băut.

LĂSAȚI UN MESAJ