Share

Traditia a inceput pe vremea lui Stalin, dar parada de la Moscova a crescut in amploare de la venirea la putere a lui Vladimir Putin

 

Zece mii de soldati vor lua parte la parada anuala de Ziua Victoriei organizata la Moscova.

Duminica, la a doua repetitie de amploare, ministrul Apararii, Serghei Soigu, a trecut in revista trupele inainte de a-si ocupa locul la tribuna oficiala. Rand pe rand, s-au succedat militari din diverse regimente si batalioane, dar si cadeti de la diferite scoli.

Citeste si   Belarus: Noi proteste împotriva preşedintelui Lukaşenko

Au urmat tancurile si vehiculele blindate, lansatoarele de rachete si rachete balistice. Potrivit specialistilor americani, Rusia are un arsenal de 4.300 de arme nucleare, potrivit stirileprotv.ro.

Repetiile de la Moscova au culminat cu o demonstratie aeriana. La parada de maine vor lua parte aproximativ 70 de avioane si elicoptere militare.

Citeste si   #alegeriSUA: O altă senatoare republicană anunţă că nu va vota pentru Curtea Supremă înainte de prezidenţiale

Evenimentul din Moscova va avea o asemenea amploare incat trei aeroporturi vor fi inchise pentru a elibera spatiul aerian necesar.

Parade mai mici vor avea loc in alte 26 de orase din Rusia, printre care la Sevastopol, in Crimeea anexata in 2014.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ