ideall.ro

17 diaconi au fost hirotonisiţi întru Preoţie vineri, 8 decembrie, într-o solemnitate desăvârşită. 

Liturghia de sfintire a celor 17 noi diaconi a avut loc în catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, celebrată de PS Petru Gherghel.

La finalul săptămânii trecute, PS Petru Gherghel a hirotonit întru diaconat 17 diaconi, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 din catedrala din Iaşi.

La slujbă au fost invitaţi şi credincioşii, rudele şi familia diaconilor

Potrivit preotului Cornel Cadar, dintre candidaţii la diaconat 15 sunt studenţi ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“, un candidat este din Ordinul Fraţilor Capucini şi unul din Congregaţia „Şcolile de Caritate“ – Institutul Cavanis.

„Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, ţinute la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, de către pr. Ştefan Socaciu, paroh la Chişinău“, a declarat preotul Cornel Cadar.

La predică, PS Petru Gherghel a subliniat importanţa sărbătorii Neprihănita Zămislire. A accentuat rolul pe care l-a avut sfânta Fecioară în economia mântuirii.

“Fecioara Maria a fost gândită de la început în vederea celui ce avea să fie Mântuitorul nostru. Ea preia lumina şi frumuseţea, care sunt lucrarea lui Dumnezeu, de la Cristos. Şi noi suntem invitaţi să devenim o locuinţă a lui Dumnezeu asemenea Mariei şi model autentic de iubire şi slujire, mai ales în calitate de slujitori ai Bisericii. Maria este pentru noi o icoană a slujirii”, au fost cuvintele Preasfinţitului.

Pentru a se pregăti pentru intrarea în preoţie, candidaţii au făcut timp de câteva zile exerciţii spirituale, de rugăciune şi meditaţii ţinute la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău. Meditaţiile în această perioadă au fost ţinute de pr. Ştefan Socaciu.

La evenimentul special au participat PS Aurel Percă, pr. Francisc Ungureanu, reprezentantul ÎPS Ioan Robu, peste 100 de preoţi, rudele candidaţilor şi numeroşi credincioşi din Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ