17 diaconi au fost hirotonisiţi întru Preoţie vineri, 8 decembrie, într-o solemnitate desăvârşită. 

Liturghia de sfintire a celor 17 noi diaconi a avut loc în catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, celebrată de PS Petru Gherghel.

La finalul săptămânii trecute, PS Petru Gherghel a hirotonit întru diaconat 17 diaconi, în cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00 din catedrala din Iaşi.

La slujbă au fost invitaţi şi credincioşii, rudele şi familia diaconilor

Potrivit preotului Cornel Cadar, dintre candidaţii la diaconat 15 sunt studenţi ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“, un candidat este din Ordinul Fraţilor Capucini şi unul din Congregaţia „Şcolile de Caritate“ – Institutul Cavanis.

„Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, ţinute la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, de către pr. Ştefan Socaciu, paroh la Chişinău“, a declarat preotul Cornel Cadar.

La predică, PS Petru Gherghel a subliniat importanţa sărbătorii Neprihănita Zămislire. A accentuat rolul pe care l-a avut sfânta Fecioară în economia mântuirii.

Citeste si   21 de cadre MEDICALE și 16 PACIENȚI din cadrul Spitalului de Neurochirurgie IAȘI au fost confirmați POZITIV cu COVID -19

“Fecioara Maria a fost gândită de la început în vederea celui ce avea să fie Mântuitorul nostru. Ea preia lumina şi frumuseţea, care sunt lucrarea lui Dumnezeu, de la Cristos. Şi noi suntem invitaţi să devenim o locuinţă a lui Dumnezeu asemenea Mariei şi model autentic de iubire şi slujire, mai ales în calitate de slujitori ai Bisericii. Maria este pentru noi o icoană a slujirii”, au fost cuvintele Preasfinţitului.

Citeste si   Bilanțul persoanelor INFECTATE cu COVID -19 în România a ajuns la 18.283! 496 sunt din IAȘI

Pentru a se pregăti pentru intrarea în preoţie, candidaţii au făcut timp de câteva zile exerciţii spirituale, de rugăciune şi meditaţii ţinute la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău. Meditaţiile în această perioadă au fost ţinute de pr. Ştefan Socaciu.

La evenimentul special au participat PS Aurel Percă, pr. Francisc Ungureanu, reprezentantul ÎPS Ioan Robu, peste 100 de preoţi, rudele candidaţilor şi numeroşi credincioşi din Iaşi.

Citeste si   Spațiile comerciale din IAȘI rămân ÎNCHISE pe perioada stării de ALERTĂ! DSP garantează SIGURANȚA tuturor cumpărătorilor
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ