Share

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o nominalizeze premier pe Sevil Shhiadeh, coaliţia PSD+ALDE a venit, miercuri, cu o nouă propunere pentru această funcție: Sorin Grindeanu, propunere pe care liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a numit-o ”un ultim demers pentru a evita o criză politică”.

”Le mulțumesc colegilor pentru votul din CExN al PSD. E o mare responsabilitate. Simt responsabilitatea nu doar a votului lor, ci și a votului românilor pentru un porgram de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică.

Am avut o rugăminte față de Liviu Dragnea – de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, pentru a ajuta la implementarea programului de guvernare. E simplu, fiind un program clar, pe etape, dar e și complicat, fiind un program complex”, a declarat Grindeanu, după anunțul lui Dragnea.

Citeste si   VIDEO l Oamenii din Podu ILOAIEI sunt exasperați de starea DRUMURILOR județene administrate de CJ IAȘI

UPDATE: 17.40: Al doilea nume care se vehiculează privind propunerea PSD pentru funcția de premier este Daniela Carmen Dan, fost prefect al județului Teleorman și cea care a deschis lista de candidați la Senat a PSD.

UPDATE 16.34. Potrivit unor surse, Viorica Dăncilă, actual europarlamentar PSD, ar putea fi o propunere de premier ce poate fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis. Dancila este membră a PSD din 1996. In perioada 2004-2008 a fost presedinte al Organizatiei de Femei PSD Videle si consilier local in aceeasi localitate. Din 2005 pana in 2009 a fost presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a PSD Teleorman si membru in Consiliul National al PSD. Intre 2003 si 2011 a fost presedinte al Organizatiei PSD — Oras Videle.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Ce îi transmite Dragnea lui Iohannis 

“Vom avea o discuție foarte bună, deschisă, cinstită și profundă în Comitetul Executiv Național. Eu optez pentru o variantă bună pentru români. Astăzi, după Comitetul Executiv Național, președintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul”, a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă s-a decis pentru a face o nouă nominalizare pentru funcția de premier sau merge pe suspendarea din funcție a șefului statului.

Citeste si   SECETA PEDOLOGICĂ face RAVAGII! Fermierii ieșeni așteaptă ajutoarele de la stat

Dragnea a menționat că președintele Iohannis nu l-a contactat până acum și nici el nu a mai încercat să îl sune. Liderul PSD a spus că nu a aflat motivele pentru care președintele a refuzat desemnarea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de premier.

“Nu am aflat, doar ce am văzut, în continuare, încercări disperate prin presa de propagandă să încerce să motiveze de ce președintele a refuzat-o pe doamna Shhaideh. Dacă vreo instituție a statului român, în mod oficial, își asumă niște informații pe care le-ar fi dat președintelui, așa ceva comentez, altfel, nu”, a arătat el.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ