Liberul Pro România Iași declară că nu se teme de oamenii care sunt împotriva lui

Fostul deputat PSD şi actual lider al Pro România Iaşi, partidul lui Victor Ponta, este acuzat că s-ar fi folosit de subordonații săi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (UTI) în interese politice.

Persoanele în cauză ar fi fost luate de Sorin Iacoban la muncă în folos privat din timpul serviciului, la amenajarea sediilor de partid. În urma acestor acuzaţii, este cercetat de Comisia de etică a Universităţii.

Dacă va fi găsit vinovat, cel mai probabil Iacoban își va pierde funcţie de director general administrativ adjunct din cadrul UTI

Contactat de reporterii  cotidianului „Bună Dimineața Iași” acesta a declarat că aceste acuzații nu îl vor afecta în campania de la europarlamentare:

Niște mizerii. Asta voi dovedi în instanță. Sunt niște lucruri fabricate de niște indivizi din universiate pe care i-am atenționat în trecut că fac niște lucruri care nu sunt tocmai legale. Voi aștepta să văd ce se va discuta la Comisia de etică a Universităţii, iar apoi voi face demersurile necesare.

Va avea loc și o conferință de presă, este nevoie doar de puțină răbdare. Nu e prima oară când au loc astfel de acuzații la adresa mea. Toate astea se numesc hărțuiri în plan politic. Oamenii care nu au aceeași opinie politică ca mine fac  toate astea pentru a mă denigra. Adevărul va ieși la suprafață. Sunt oameni din universitate care au și ei lucruri de ascuns”.

Cei patru angajaţi, conform surselor, s-ar fi aflat în timpul programului de muncă, însă au primit dispoziţie de la Sorin Iacoban să mute o serie de obiecte de mobilier, să dea cu var, să realizeze lucrări de mentenanţă, lucrări de tâmplărie sau lucrări la instalaţiile electrice şi sanitare de la mai multe sedii ale Pro România din judeţul Iași. Aceştia ar fi ajuns şi la locuinţa personală a lui Sorin Iacoban din Iași pentru a transporta diverse.

Conducerea Universităţii Tehnice s-ar fi sesizat în acest caz în urma unui memoriu oficial înaintat de către Direcţia Servicii Studenţeşti (DSS), direcţie aflată în subordinea directorului general administrativ adjunct Sorin Iacoban. Reprezentanţii DSS ar fi observat că cei patru angajaţi nu s-au aflat la posturi timp de mai multe zile.

Conducerea Universității Tehnice a menţionat că nu se poate pronunţa în acest caz deocamdată, fiind o anchetă în desfăşurare.

Trebuie menționat că Sorin Iacoban a fost extrem de implicat în pregătirea campaniei electrorale pentru europarlamentare. Membrii ALDE au postat numeroase fotografii de la deschiderea sediilor Pro România din întreg județul Iași.

.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ