Share

În momentul de față, majoritatea proprietarilor de spații comerciale și mall-uri din întreaga țară se pregătesc de redeschidere în perioada imediat următoare

IULIUS Grup Iași implementează o serie de măsuri care să respecte obligațiile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV-2 în spațiile comerciale pe care le deține în orașul Iași, astfel încât, în momentul redeschiderii, aceste acțiuni să devină noua normalitate.

Contactat de către reporterii Ziarului ”Bună Dimineața Iași”, Marius VOICESCU, purtătorul de cuvânt al DSP Iași a declarat:

Operatorii economici care desfăşoară activităţi comerciale sau de lucru cu publicul ce implică accesul persoanelor în interiorul clădirilor, iau măsuri pentru organizarea activităţii, astfel: accesul trebuie să fie organizat astfel încât să fie asigurată o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare client/persoană şi o distanţă minimă de 2 metri între oricare două persoane apropiate”,  a declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

Dacă în clădirile office, deja s-au luat măsuri la cele mai ridicate niveluri de protecție împotriva noului Coronavirus (dezinfectarea spetiilor de lucru, optimizarea calității aerului și impunerea unor reguli de distanțare fizică), același lucru este de așteptat să se întâmple și în momentul redeschiderii complexurilor Iulius Mall și Palas Mall, asigurarea dezinfectării suprafețelor fiind o regulă clară pentru ca activitățile să poată fi reluate.

Citeste si   Industria ospitalității, în COLAPS după pandemie. Premierul Ludovic Orban a convocat o nouă întâlnire cu reprezentanții HORECA

Din 15 mai a început deschiderea treptată a mai multor unități (magazine, restaurante, frizerii).

Mariu VOICESCU: “Este interzis însă accesul persoanelor care au o temperatura corporală mai mare de 37,3C “

Cel puțin până la finalul stării de alertă, este interzisă deschiderea spațiilor comerciale care au o suprafață mai mare de 15.000 de metri2, excepție făcând centrele în care își desfășoară activitatea supermaket-uri, pet-shop-uri, farmacii, centrele de optică medică și serviciile de curățătorie. De asemenea, și-au reluat activitatea și magazinele de electronice și electrocasnice, cu obligativitatea de a asigura transportul produselor la adresa cumpărătorului.

Citeste si   Spirala morții COVID revine în Italia. De la finalul lunii martie nu au mai fost atâtea decese

De asemenea, este posibilă și deschiderea activităților magazinelor, restaurantelor și cafenelelor care au intrarea direct din exterior.

Este posibilă și deschiderea activității desfășurate de operatorii economici, cu sediile în centrele comerciale, atât timp cât accesul în sediu nu se poate face altfel.

În ansamblul Palas, segmentul de parcare subterană care facilitează accesul către supermarket-ul Auchan rămâne gratuit

De asemenea, pe lângă măsurile obligatorii de igienizare a spațiilor, reprezantantii au declarant că vor există benzi speciale pentru distanțarea fizică în zonele în care până acum a existat o densitate mare de oameni (food-court, cafenele, lifturi, scări rulante etc.), reducând numărul persoanelor în grupuri de câte maxim 3.

Citeste si   ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, află astăzi dacă poate organiza pelerinajul anual de Sfântul Andrei

 Aerul va fi purificat, nu va mai fi recirculat, suprafețele de contact vor fi în permanență dezinfectate, vor fi amplasate covoare îmbibate cu substanțe active la intrarea în incintă și se vor delimita culoare speciale de intrare/ieșire.

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va efectua controale în perioada următoare pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile luate după 15 mai 2020 în spaţiile comerciale existente la nivelul judeţului Iași. 

Reamintim că începând cu dată de 15.05.2020, în spaţiile comerciale, şi în alte spaţii închise se instituie obligativitatea purtării măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite.”, a mai declarat Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ