Share

Șefa Clinicii de Medicina Muncii din cadrul Spitalului de Recuperare Iași, Dr. Veronica OPREA explică efectele Hipocloritului de Sodiu

Hipocloritului de Sodiu, este produsul folosit de către autorități pentru dezinfectarea spațiilor publice. Folosirea acestei substanțe în spațiile publice a generat o dezbatere aprinsă cu privire la eventuala natură cancerigenă a acesteia.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) atrage atenția autorităților care folosesc hipolclorit de sodiu pentru dezinfectarea străzilor și trotuarelor, precizând într-o postare făcută pe pagina de Facebook a organizației că: ”Hipocloritului de sodiu este o substanță corozivă pentru piele și dăunătoare pentru ochi, iar dacă intră în contact cu materia organică de pe suprafața drumului poate forma subproduse extrem de periculoase, precum cloraminele și trihalometani, dar și alte substanțe cancerigene”.

Jurnaliștii Ziarului Bună Dimineața Iași au discutat cu un specialist în domeniu, pentru a înțelege mai exact cum trebuie folosit acest produs și ce riscuri ar putea presupune prin expunerea populației la folosirea în masă a Hipocloritului de Sodiu.

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,43 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

În acest context am discutat cu Dr. Veronica OPREA, Șefa Clinicii de Medicina Muncii din cadrul Spitalului de Recuperare Iași.

Dr. Veronica OPREA a explicat faptul că diluat corespunzător, Hipocloritului de sodiu nu este periculos pentru cetățeni.

În principiu cei care lucrează cu acest dezinfectant se pot irita dacă acesta nu este diluat corespunzător. Având în vedere situația în care ne aflăm nu putem să mai punem problema dozelor care sunt folosite și nu putem să condamnăm având în vedere că virusurile, în special coronavirus este sensibil, în sensul că moare la administrarea de clor”, a declarat Veronica OPREA.

Dr. Veronica OPREA: ”Pulverizat și diluat nu reprezintă un pericol”

Întrebată de către reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași dacă acest dezinfectant este periculos pentru cetățeni, Veronica OPREA a specificat că diluat corect, nu dezvoltă complicații.

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „IAȘUL a fost CĂLCAT în picioare de guvernul LIBERAL!”

”Din punctul meu de vedere trebuie să facem tot ce este necesar pentru a combate acest virus. Pulverizat și diluat nu este un pericol. Și în spital se folosesc soluții pe bază de clor, dar diluate. Nu se poate pulveriza fără a fi diluat.

În spații deschise acest dezinfectant poate fi folosit fără a fi speriați. Nu mi se pare a fi nimic în neregulă cu acest dezinfectant atâta timp cât este diluat în apă.

Contează foarte mult cum este folosit un dezinfectant în general, mai ales pentru germenii care sunt în momentul de față. Mă repet, folosit corect nu este periculos.

Ceea ce urmărim prin dezinfectarea cu acest hipoclorit de sodiu este o măsură necesară. În aceste momente urmărim să distrugem și cunoaștem cu toții că clorul este recomandat”, a mai declarat Veronica OPREA, Șefa Clinicii de Medicina Muncii din cadrul Spitalului de Recuperare Iași.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ