Share

În zona Spitalului de Recuperare dar și vis-a-vis de magazinul LIDL din Galata, stațiile RATP lipsesc cu desăvârșire! Și nu sunt singurele scăpări din oraș.

Indiferent de anotimp, ieșenii care folosesc transportul public în comun

În perioada 9-10 noiembrie, la Ravenna (Italia), a avut loc o nouă întâlnire la nivel european în cadrul proiectului InnovaSUMP.

Evenimentul a fost găzduit de Centrul de Mobilitate din localitate şi a inclus pe parcursul celor două zile prezentări ale tuturor municipalităților participante dezbateri moderate de experți din cadrul Universității „Aristotle” din Salonic.

Citeste si   VOT de BLAM la adresa PSD! PNL obține MAJORITATEA în județul IAȘI

Elena Farca, managerul de proiect din partea Municipiului Iași, a susținut o prezentare cu tema „Iași – Mobilitate cu tramvaie tematice”, care s-a bucurat de un viu interes din partea reprezentanților orașelor participante.

Prezentarea a inclus detalii și imagini despre Tramvaiul Iei, Tramvaiul Literaturii, Tramvaiul Educației și Tramvaiul Comunismului, exemplul municipalității ieșene urmând a fi replicat și alte orașe incluse în proiect.

Citeste si   PEȘTELE le-a adus o lucrare penală! Poliţiştii de FRONTIERĂ cercetează trei bărbați pentru BRACONAJ PISCICOL.

Apreciate au fost și stațiile de tramvai ieșene, în special cea dedicată Operei Române. La eveniment au participat reprezentanții ai Primăriei Nicosia (Cipru) – lider de proiect, Primăriei Praga (Cehia), Consiliului Departamental Devon (Marea Britanie), Primăriei Ravenna (Italia), Primăriei Kordelio – Evosmos (Grecia), Primăria Viseu (Polonia), Companiei Municipale de Servicii din Vilnius (Lituania), Primăriei Municipiului Iași (România) și Universității „Aristotle” din Salonic (Grecia).

Citeste si   De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

Obiectivul proiectului InnovaSUMP este de a contribui la realizarea/actualizarea Planurilor de mobilitate urbană durabilă (SUMP) inovative.

Bugetul total al proiectului (pentru toți partenerii) este de 1.855.000 de euro. Bugetul Municipiului Iași este de 150.000 de euro pentru o perioadă de implementare de 3 ani și 2 ani de monitorizare. Din această sumă, doar 2% (3.000 de euro) este contribuție proprie a Municipiului Iași


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ