Share

Primăria Municipiului Iaşi va lansa în dezbatere publică un amplu proiect de implementare a unui sistem alternativ de transport public şi promovarea mersului cu bicicleta.

Decizia a fost luată de primarul Mihai Chirica în urma discuţiilor din cadrul unui prim webinar organizat în parteneriat cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos.

Intitulat ThinkBike in the City of Iasi, webinarul şi-a propus iniţierea unui grup de lucru local, cu expertiză olandeză, pentru dezvoltarea unei strategii de mobilitate urbană, în care un rol esenţial îl va avea transportul cu bicicleta.

Vreau să-i mulţumesc Excelenţei Sale pentru faptul că a ales Iaşul în derularea acestui proiect pilot în care specialiştii olandezi vor contribui şi ne vor împărtăşi din experienţa lor în implementarea unei strategii coerente şi durabile privind mobilitatea urbană, în special în transportul cu bicicleta. Sunt sigur că expertiza specialiştilor din Olanda, care vor lucra îndeaproape cu ONG-urile şi specialiştii ieşeni, va duce la implementarea acestei strategii care să îmbunătăţească mobilitatea în oraşul nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cadrul webinarului, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, domnul Roelef van Ees, a arătat disponibilitatea specialiştilor olandezi în mobilitate urbană de a prezenta o strategie care să crească calitatea vienţii în Iaşi.

“Îmi face plăcere să subliniez interesul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos pentru a susține ambiția orașului Iași de a îmbunătăți mobilitatea în oraș și în zonele înconjurătoare, cu accent pe ciclism, ca formă de mobilitate inteligentă. Credem că Iașul are un potențial considerabil în domeniul ciclismului, fiind cel de-al doilea oraș ca   mărime al României, cu o populație considerabilă de studenți și o comunitate locală, care ar putea fi, de asemenea, interesată  de ciclism, dacă este facilitat în mod corespunzător. Nu este un secret faptul că reducerea utilizării masive a mașinilor în România, prin introducerea unei infrastructuri inteligente de ciclism într-un mod profesional, ar contribui substanțial la calitatea vieții, în special în numeroasele zone urbane, în prezent aglomerate, a declarat Excelenţa Sa dl. Roelef van Ees.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ