Share

Participarea la spectacole în aer liber după data de 1 iunie va fi  condiționată de purtarea măștii de protecție

În luna iunie, în Iași la fel ca și în celelalte orașe ale țării vor fi organizate spectacole în aer liber cu public limitat.  

Spectacolele în aer liber sunt primele care pot fi reluate, dar programul va fi stabilit în funcție de situația pandemiei. Actorii au fost primii care s-au bucurat de faptul că pot juca din nou în fața publicului.

Decizia de a permite reluarea spectacolelor în aer liber este conditionată de prezența a cel mult 500 de spectatori care trebuie să stea distanțați. Noile reglementări pot fi însă o problemă pentru artiști. La spectacole, ca şi pe terase sau în alte zone publice sunt obligatorii regulile de igienă şi distanţarea socială. Totul va fi anunțat în detaliu de fiecare organizator de evenimente.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Contactat de către reporterii ziarului Bună Dimineața Iași , Horia VERIVEȘ, actor al Teatrului Național din Iași a declarat:

”Ceea ce știu e că putem juca afară, doar că ține de Direcția de Sănătate Publică, de tot ce înseamnă autoritățile locale, avem nevoie de obținerea unor avize. Ideea este că se poate juca afară dar așteptăm să primim normele de aplicare”.

Noi reglementări pentru actorii ieșeni

Contactat de către reporterii ziarului Bună Dimineața Iași , Ionuț CORNILĂ, actor al Teatrului Național din Iași a declarat:

”Pregătim niște surprize pentru public. Undeva de la jumătatea lunii se vor lucra spectacole, se vor scoate noi producții, ele vor fi afară.

Deocamdată afară până când se vor putea reglementa spectacole la interior, cum va fi organizat publicul în sală. Proiectele pe care le pregătim pentru publicul Teatrului Național  vor avea loc , undeva în zona parcării teatrului, se va amenaja o scenă”.

 Nimic nu va mai fi ca înainte

Organizatorii trebuie să respecte reguli stricte de distanțare socială. Numărul maxim de persoane admis la un eveniment în aer liber este de 500.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Condiția este ca aceștia să fie așezați pe scaune, așadar nu vor fi permise evenimente artistice cu publicul stând în picioare.

Scaunele vor fi distanțate 

La intrare se va face controlul temperaturii și vor fi puse la dispoziție metode de dezinfectare.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ