Share

După senzaţionalele concerte susţinute în weekendul trecut de orchestrele Filarmonicii din Cernăuţi, Operei Naţionale Române din Iaşi şi Filarmonicii din Chişinău, scena de la Palatul Culturii îi va aparţine pe 27 mai, de la ora 20.00, lui Nigel Kennedy, cel mai apreciat violonist din lume.

La Iași, Nigel Kennedy va concerta în cadrul Festivalului Internațional al Educației, iar în deschiderea recitalului său va cânta Blue Simphony Orchestra.

Copil minune, care la vârsta de 10 de ani alege înregistrările de jazz ale lui Fats Waller, a fost elev la Şcoală de Muzică Yehudi Menuhin, ulterior făcându-şi studiile cu Dorothy DeLay, la Juilliard School din New York. Începutul carierei sale şi l-a făcut pe terenul muzicii clasice, interpretând şi înregistrând majoritatea marilor concerte de vioară. Mai târziu și-a trecut în repertoriu şi genurile de jazz, klezmer şi altele. De la o vârstă destul de fragedă, Nigel Kennedy a fost protejatul lui Yehudi Menuhin.

Discografia lui Nigel Kennedy este extrem de populară. Versiunea celebrelor „Anotimpuri” ale lui Vivaldi a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bine vândută înregistrare a tuturor timpurilor (2 milioane de exemplare).

A concertat alături de cele mai prestigioase orchestre şi dirijori şi a colaborat cu numeroşi artişti şi trupe faimoase, printre care Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette, primind totodată şi o serie de premii, printre care Cea mai bună înregistrare clasică, Artistul Anului sau Cel mai bun artist internaţional de muzică clasică.

De asemenea, pe 28 mai, de la ora 20.00, pe scena din faţa Palatului Culturii, ieșenii sunt invitați la un spectacol de excepție în care vor evolua cei mai buni artiști ai Teatrului de Operă și Balet din Odessa care vor intrerpreta arii din opere celebre, cunoscute și apreciate de public. Teatrul de Operă și Balet din Odessa este printre cele mai vechi instituții culturale ale orașului, clădirea fiind a doua cea mai frumoasă din Europa după cea din Viena, scrie Curierul de Iasi.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ