Săptămâna aceasta, Spitalul Clinic Căi Ferate Iași este gazda celui mai mare eveniment medical din regiunea Moldovei

Cu ocazia împlinirii a 70 ani de la înființare, ieșenii sunt invitați la cea de-a XI-a ediție a Conferinței Naționale cu participare internațională ’’Zilele Spitalului Clinic C.F. Iași 2019’’.

Manifestarea are loc în perioada 22-27 octombrie la Grand Hotel Traian și face parte dintr-un amplu program științific dedicat tuturor cadrelor medicale ce doresc să fie în permanent contact cu inovația în domeniul medical.

Evenimentul este organizat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi şi a Spitalului Clinic CF Iași

Marți, 22 octombrie, manifestarea debutează cu o ceremonie religioasă, urmată de sfințirea spitalului și 3 cursuri pre-conferință. Subiectele abordate sunt: etică medicală, kinetoterapie și chirurgie endocrină.

Citeste si   Noi REGLEMENTĂRI! Cum se va face accesul IEȘENILOR la medicul de familie: "Între PROGRAMĂRI avem pauză de 15 minute pentru IGIENIZARE"

A doua zi a evenimentului este marcată de sesiuni științifice pe teme de medicină internă și chirurgie. După-amiaza este dedicată asistentelor medicale. Timp de 2 ore, asistenți medicali ieșeni vor prezenta 6 lucrări legate de relația pacient – cadru medical. Sesiunea va fi prezidată de Dr. Matei Mioara, șefa Compartimentului de Prevenire și Control al Infecțiilor Nosocomiale Iași.

’’În fiecare dimineață, între orele 1000-1400 , participanții sunt invitați la o sesiune specială dedicată siguranței transporturilor. Având în vedere numărul alarmant al accidentelor rutiere, am ales ca temă principală a zilelor spitalului: SIGURANȚA ÎN TRANSPORTURI, PROBLEMĂ DE SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ’’  a declarat Dr. Mihai Glod, Managerul Spitalului Căi Ferate Iași.

Citeste si   Spitalul REGIONAL de Urgenţă IAȘI va avea 850 PATURI! Nelu TĂTARU: ”Spitalul care va fi construit la IAȘI este cel mai AVANSAT proiect”

Joi, 24 octombrie, nume cunoscute ale medicinii ieșene vor susține lucrări științifice pe diverse teme, atât medicale cât și umane, având omul în centrul atenției. De asemenea, invitați de talie națională din Italia, Franța, Germania, Bulgaria și Republica Moldova se vor aduna în Capitala Moldovei cu ocazia acestui eveniment. Spre seară va avea loc deschiderea festivă a evenimentului, invitații fiind așteptați la un cocktail de bun venit.

Citeste si   Cum se REALIZEAZĂ predarea ONLINE pentru COPIII cu DIZABILITĂȚI din județul IAȘI!

Ziua de vineri este dedicată exclusiv sesiunilor de medicină internă. Nume importante ale medicinii ieșene vor susține prezentări în  domeniul ATI, dermatologie, reumatologie, geriatrie- gerontologie, ș.a.

’’Pe parcursul celor 6 zile, vor avea loc  transmisii live din sălile de operații și mese rotunde cu medici de familie și rezidenți care vor fi îndrumați pe o anumită tehnică operatorie.’ a mai adăugat în încheiere Mihai Glod.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ