Share

La Spitalul Clinic de Recuperare din Iași va fi înființat un centru nou și modern de robotică și neuroabilitare, denumit ROBOMOVE, în cadrul unui proiect transfrontalier derulat cu fonduri europene. Acordul de asociere între Municipiul Iași, Spitalul Clinic de Recuperare Iași și I.M.S.P.

Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișînău., în cadrul Programului Operațional ENI România – Republica Moldova 2014-2020, se face prin Axa prioritară 4.1 Sprijin pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și a accesului la sănătate.

Pentru Spitalul Clinic de Recuperare  construcția Centrului de Robotică și Neuroreabilitare va însemna amenajarea a 5 încăperi, după cum urmează:

  • Laborator de reabilitare medicală – 100 mp, în care se vor instala echipamente medicale și va fi dotat cu mobilier medical;
  • Laborator tehnic destinat prelucrării electronice a informațiilor – 50 mp;
  • Cabinet consultații medicale – 25 mp;
  • Spațiu destinat activității didactice – 50 mp;
  • Birou management Centru de Robotică și Neuroreabilitare – 20 mp.

„Parteneriatul dintre Primăria Municipiului Iași, Spitalul Clinic de Recuperare Iași și Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău contribuie la formarea unei practici pozitive de soluționare a problemelor din sistemul de sănătate și la îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate la nivel local, regional și transfrontalier.

 Proiectul propune să realizeze o îmbunătățire a serviciior de sănătate în domeniul neurologiei și neurochirurgiei, creșterea gradului de acces la serviciile de sănătate în județul Iași și în Republica Moldova prin scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament.

Prin implementarea proiectul ROBOMOVE se urmărește extinderea compartimentului de robotică medicală din secția de recuperare neuromotorie cu scopul de a facilita accesul pacienților spitalului la tehnici și tehnologii moderne și performante de reabilitare.

Cooperarea transfrontalieră oferă posibilitatea de aliniere la cele mai bune practici și preluarea celor mai bune metode ale partenerului, astfel încât beneficiarii finali, care sunt pacienții de pe ambele părți ale frontierei să poată avea acces la servicii de sănătate eficiente.” a declarat Ec. Carmen Cumpăt, Managerul spitalului.

Construirea unui Centru de robotică și Neuroreabilitare în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași este oportună având în vedere faptul că orice afecțiune a corpului uman afectează și sistemul nervos iar numărul de persoane care necesită asistență medicală în domeniul recuperării neurologice și neuromotorii este foarte mare.

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

Un număr mare de pacienți care necesită recuperare medicală sunt persoane cu invaliditate, cu dificultăți de deplasare, deseori în scaune cu rotile, iar  îmbunătățirea accesului la serviciile de recuperare la stanrde europene este de importanță vitală pentru ei.

Proiectul are o valoare totală de 5 milioane de lei.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ