Share

La Spitalul de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva” din Iaşi nu mai este liber niciun pat la Terapie Intensivă pentru persoanele infectate cu noul coronavirus. Iar joi, 12 noiembrie, în judeţul Iaşi au fost raportate 300 de noi cazuri COVID-19.

Carmen DOROBĂȚ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Sfânta Parascheva” din Iaşi a declarat că acesta nu este „un semnal panicard, ci o chemare la responsabilitate“.

”În momentul de faţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi am trecut pragul de 3.500 de pacienţi pe care i-am îngrijit de la începutul pandemiei. Acest prag nici nu a fost greu de atins sau chiar de depăşit. Dimineaţă era un singur pat liber la Compartimentul de Terapie Intensivă, dar s-a ocupat în scurt timp.

În urmă cu două ore erau libere la zona de Terapie Intensivă de la Leţcani. Avem 60 de paturi în zona de confirmaţi de la Leţcani, unde avem şi posibilitatea să le administrăm oxigen celor care au un grad redus de disfuncţie respiratorie, pentru că există aici concentratoare cu oxigen”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ.


Share
Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ