Share

Reprezentanții Consiliului Județean Iași au transmis prin aplicația electronică My Smis către Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est – organism intermediar pentru Programul Operațional Regional (POR 2014-2020) – proiectul „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”, în vederea finanțării.

Programul este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a fost adoptat de Comisia Europeană în vederea accesării fondurilor europene structurale și de investiții provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regională.

Proiectul propus se încadrează în categoriile de operațiuni ale Axei Prioritare 3 – Sprijinirea tranziției spre o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritate de investiții 3.1 Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operatiunea B – clădiri publice.

Citeste si   DEZASTRUL PSD IAȘI merge mai departe sub coordonarea lui POPA și STANCIU! În viitorul mandat cei doi ar putea ajunge lângă Gh. NICHITA

Valoarea totală a investiției „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”, este de 121.476.139,00 lei (inclusiv TVA).

Contribuția proprie a Consiliului Județean Iași pentru cofinanțarea proiectului va fi de 27.381.174,00 lei (inclusiv TVA), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și echivalentul a 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în sumă de 1.881.899,30 lei (inclusiv TVA).

“Spitalul Sfânta Maria are nevoie de reparații capitale. Trebuie renovat iar tâmplăria trebuie înlocuită. Unitatea medicală va fi modernizată în totalitate. Odată ce exista acest proiect nu s-a putut interveni cu lucrări de reparații pentru că riscam ca proiectul să devină neeligibil. Sigur că acest lucru nu scuză lipsa de implicare a conducerii spitalului în activitățile curente care presupun înfrumusețarea aspectului curții și curățenia de aici sau cositul ierbii și plantarea florilor, și pe buna dreptate au existat și personae nemulțumite din acest punct de vedere.

Sperăm să putem schimba atât condițiile din spital și cât și percepția părinților care sunt nevoiți acum să accepte unele situații mai incomode în ceea ce privește condițiile de cazare ale copiilor lor in această unitate medicală ”, a afirmat Maricel Popa, Președintele Consiliului Județean Iași.

Cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul propriu al Unității Administrativ Teritoriale Judetul Iași prin Consiliul Județean Iași.

Citeste si   PLAN de 180 de milioane de EURO în următorii 3 ANI la AEROPORTUL Internațional IAȘI

Totodată, Consiliul Județean va asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului „Reabilitarea și modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria, în condițiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ