Share

Un control al inspectorilor de sănătate publică arată că toate spitalele de psihiatrie de maximă siguranţă sunt supraglomerate, în Iaşi fiind cea mai mare problemă, în timp ce în secţiile de acuţi gradul de ocupare este de maxim 60%

În spitalele de maximă siguranţă s-a constatat că gradul de ocupare a paturilor este mai mare decât numărul acestora, astfel că, cea mai mare aglomerare se găseşte a Spitalul de maximă siguranţă Grajduri, jud Iaşi, unde jumătate din anul 2018 a fost un grad de utilizare a paturilor de 173%.

Citeste si   180.760 de COPII din județul IAȘI beneficiază de ALOCAȚIA oferită de către STAT

La Spitalul de maximă siguranţă Stei, gradul de ocupare a fost, în medie de 115%, pe tot parcursul anului 2018 la sectia de bolnavi cronici, la Spitalul de maximă siguranţă Săpoca există un grad de utilizare a paturilor de 106% la nivelul anului 2018, tot pe secţia de bolnavi cronici.

Calitatea actului medical și condițiile igienico-sanitare, greu de ținut la nivel ridicat

În cadrul controalelor efectuate de inspectorii sanitari, s-au avut în vedere și calitatea actului medical și a condițiilor igienico-sanitare, însă la un asemenea grad de ocupare al unității din Grajduri, de 173%,  este aproape imposibil ca aceste condiții să fie la un nivel ridicat.

Citeste si   Sfântul DIMITRIE cel Nou: Tradiții și OBICEIURI pentru această MARE sărbătoare a ANULUI

Angajații spitalului nu pot face față unui număr atât de mare de pacienți, astfel rezultând condiții igienice precare și un act medical supus la un efort peste limită.

Sorina PINTEA a afirmat că în cadrul controlului au fost verificate 4 spitale de maximă siguranță, 36 de spitale de psihiatrie și 91 de secții de psihiatrie. Din unitățile adunate reies un număr total de 16.000 de paturi la nivel național, mult sub necesarul României.

Citeste si   USAMV Iași se pregătește pentru ACTIVITĂȚILE ”on-site” cu STUDENȚII care au fost ONLINE

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ