Share

Spitalul de Recuperare din Iaşi se pregătește pentru a deveni spital COVID

Reprezentanții Spitalului de Recuperare Iași au declarat că, în acest moment, această schimbare majoră depinde foarte mult de evoluția epidemiologică la nivelul spitalului și se au în vedere mai multe scenarii.

Dr. Doru Baltag: ”Neştiind care va fi scenariul pentru noi, ne pregătim pentru ceea ce este cel mai rău, şi asta înseamnă că ne asigurăm circuitele care să reducă contaminarea”

”Primul scenariu este cel în care va trebui să primim pacienţi cu patologia specifică spitalului, adică asta înseamnă reumatologie, neurologie, ORL, pacienţi non COVID-19, al doilea – toate spitalele care pot să primească pacienţi COVID-19 sunt pline şi intrăm şi noi în joc, al treilea – vom rămâne spital de suport, asta înseamnă să furnizăm altor spitale resurse umane sau materiale.

Neştiind care va fi scenariul pentru noi, ne pregătim pentru ceea ce este cel mai rău, şi asta înseamnă că ne asigurăm circuitele care să reducă contaminarea, exersăm utilizarea mijloacelor de protecţie, instruim personalul în privinţa organizării în cazul în care vom avea pacienţi COVID-19“, a declarat dr. Doru BALTAG, director medical al Spitalului de Recuperare.

Citeste si   PIEȚELE sunt în PREFERINȚELE ieșenilor când vine vorba despre CUMPĂRĂTURI

Mihai CHIRICA: ”Am luat această decizie în privința Spitalului de Recuperare în urmă cu trei săptămâni”

”La data la care noi vorbim(08.04. – n.r.) sunt spitale în municipiului Iași care sunt complet eliberate de pacienți și care pot fi folosite pentru pacienții infectați cu coronavirus. Sunt spitale de campanie care la momentul de față ar avea nevoie doar de o simplă echipare și de personalul medical care trebuie să îl asiste.

Nu poate o autoritate locală în aceste condiții să coordoneze un asemenea act deoarece ordonanțele de urgență sunt dirijate în mod expres de Ministerul Sănătății care este unicul coordonator a ceea ce înseamnă actul medical. A fost emisă și o ultima Ordonanță de Urgență care indică că unitățile spitalicești sunt coordonate de către Ministerul Sănătății.

Noi suntem deschiși și am luat această decizie în privința Spitalului de Recuperare în urmă cu trei săptămâni, de la începutul pandemiei. Spitalului a fost eliberat pas cu pas și vom interveni la cererea Ministerului Sănătății cu orice efort este necesar pentru ca lucrurile să meargă bine”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai CHIRICA.

Citeste si   ARTĂ murală la Serviciul de AMBULANȚĂ Județean IAȘI

Pacienții vor primi medicamentele la cel mai apropiat spital din județ

Activitatea Spitalului de Recuperare s-a diminuat în această perioadă, concentrându-se în acest moment pe rezolvarea situațiilor apărute în cazul pacienților care sunt înscriși în programele naționale de sănătate, aici fiind în desfășurare Programul National de scleroză multiplă, dar şi pe efectuarea terapiei biologice la cele două clinici de Reumatologie din cadrul spitalului. Mai mult, intervențiile din Clinicile ORL şi Ortopedie sunt sistate momentan, însă conducerea spitalului susține că dacă vor exista solicitări, acestea vor fi rezolvate, cu condiția ca internările să nu depășească 20% din capacitatea spitalului.

 

Citeste si   Incidența COVID-19 a ajuns la 5,64 la MIA de locuitori în municipiul IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ